Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproximativ 7.000 de protestatari faţă de exploatarea de la Roşia Montană au ajuns în zona Piaţa Iancului, în cea de-a 22-a zi de proteste faţă de proiectul minier, transmite Mediafax.

Protestatarii, strânşi la Universitate, au pornit în marş pe Bulevardul Carol, după ora 19.00. Potrivit traseului anunţat, după Piaţa Iancului, ei vor merge pe Şoseaua Iancului şi Şoseaua Pantelimon şi se vor întoarce pe Bulevardul Ferdinand la Universitate.

Marşul este condus de mai mulţi biciclişti, printre protestatari aflându-se şi părinţi cu copii în cărucior sau de mână. Majoritatea protestatarilor sunt tineri, ca şi la manifestaţiile similare de până acum.

Oamenii flutură steaguri tricolore, fac zgomot cu tamburine şi peturi cu pietricele şi scandează "Uniţi, salvăm Roşia Montană" şi "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă".

Aproximativ 5.000 de protestatari faţă de exploatarea de la Roşia Montană mărşăluiesc paşnic, în zona Parcului Izvorul Rece, în cea de-a 22-a zi de proteste faţă de proiectul minier, transmite Mediafax.

Protestatarii, strânşi la Universitate, au pornit în marş pe Bulevardul Carol, după ora 19.00. Potrivit traseului anunţat, ei vor merge pe Bulevardul Pache Protopopescu, Şoseaua Iancului, Şoseaua Pantelimon şi se vor întoarce pe Bulevardul Ferdinand.

Proteste similare au început şi în alte oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. De asemenea, au loc proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană şi peste hotare.

Sâmbătă seară, mii de protestatari au format un lanţ în jurul Parlamentului, dându-şi mâna şi scandând "Uniţi, salvăm Roşia Montană".

Sute de persoane s-au strâns la fântâna de la Universitate în cea de-a patra duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, un nou marş urmând să aibă loc în Capitală, transmite Mediafax.

Este cea de-a 22-a zi consecutivă în care se protestează la Universitate faţă de proiectul minier. Manifestanţii au anunţat şi pentru această seară un marş prin Capitală, ca în fiecare duminică.

Proteste similare au început şi în alte oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.
Sâmbătă seară, mii de protestatari au format un lanţ în jurul Parlamentului, dându-şi mâna şi scandând "Uniţi, salvăm Roşia Montană".

În urmă cu o săptămână, aproximativ 15.000 de oameni au participat la un marş, desfăşurat pe bulevardele dintre zonele Universitate, Unirii, Timpuri Noi, Mihai Bravu şi Tineretului, blocând în final Piaţa Universităţii.

Proteste similare au avut loc pe 15 septembrie în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Protestatarii din Capitală au blocat, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta şi alte artere importante, dar şi toată Piaţa Universităţii. De asemenea, ei au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului şi cel al Televiziunii Române.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Marţi, parlamentarii au aprobat înfiinţarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.