Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Banca Națională a României se va orienta către aurul cel mai ieftin și sigur, în caz de regândire a politicii de investire a rezervei, a declarat, joi, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

"Consiliul de Administrație al BNR, în momentul în care se va stabili o regândire a politicii de investire a rezervei, se va orienta către cea mai bună posibilitate de achiziție de pe piață. Acesta este prima noastră obligație și legală și morală, pentru că vorbim despre banii României. Dar, pentru aceasta, trebuie să fim în acea situație în care să avem ce alege și proiectul despre care se vorbește (Roșia Montană—n.r.) acum nu va scoate aurul mâine. Și din punct de vedere legal și moral, dacă se va ajunge la concluzia că ponderile rezervei trebuie schimbate, BNR are datoria să cumpere aurul cel mai sigur și mai ieftin și, în principiu, există o bursă internațională", a spus Bogdan Olteanu, referindu-se la declarațiile președintelui Traian Băsescu, conform cărora aurul ce s-ar extrage de la Roșia Montană ar putea rămâne în țară dacă BNR l-ar cumpăra.

Integral incomemagazine.ro

Integral pe Income MagazineComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.