Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile din Piatra Neamţ aruncă 17 milioane de euro...la gunoi. Banii au fost alocați pentru implementarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor menajere. Dar în timp ce localnicii se străduiesc să strîngă separat hârtia, sticla şi plasticul, firma de salubritatea le face munca inutilă, scrie antena3.ro. Când vin să ia gunoiul, angajaţii amestecă plasticul cu resturile menajere sau cu hârtia şi sticla, potrivit sursei citate.

La Piatra Neamţ, sistemul ecologic de management integrat al deşeurilor a fost implementat încă din 2006. Se dorea, atunci, o colectare selectivă, care, conform proiectului, să contribuie la protejarea sănătăţii oamenilor, a mediului înconjurător şi la economisirea resurselor naturale. Astfel, au fost amenajate aproape 1000 de puncte de colectare, raportul fiind de aproximativ 1 la 40 de apartamente. În fiecare punct, oamenii au fost învăţaţi să separe gunoaiele în cele patru tipuri de containere. Unii au înţeles, alţii mai puţin.
Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.