Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Adrian Vasilescu, fost invitatul jurnalistului Radu Tudor, duminică seară, la emisiunea "Punctul de Întâlnire".

Adrian Vasilescu a explicat motivele pentru care Banca Naţională refuză să mai achiziţioneze aur şi se limitează la rezerva de 103,7 tone.

"Etalonul de aur a fost suspendat în 1971 şi de atunci nu se mai vorbeşte despre acoperirea monedelor cu aur", a spus Adrian Vasilescu.


Comentarii

Kover Gavrila În R.P.România au fost 155 de oficii de marcare a obiectelor din aur. Au fost desfiinţate ca fiind inutile în R.S.România. La fel a păţit şi ministerul minelor. Ar fi cazul ca toate greşelile din trecut să fie reparate acum cu ocazia legiferărilor legate de Proiectul Roşia Montană.

16 septembrie 2013 22:50

Gingis Han Sigur .... Vasilescule, dar nu uita ca cel care a falimentat extragerea aurului in Romania, a dus la pierderea Romaniei a dreptului de a marca aurul si a dat aurul lui Gold Corporation este seful tau, Mugur Isarescu (pe vremea cand era premier)! Nu v-ar muri multi inainte!

16 septembrie 2013 22:04

IMPORTANT !! CITITI si LUATI SEAMA!!! Au dat tot aurul sa mi-l tina americanii....si am primit in schimb niste hartii.... Adio aur... mai putin si pica dolarul si toata economia americana si noi am ramas cu certificatele.. mai bine il trimiteam cu trenu in Rusia :)))))) Bazati-va pe puterile voastre, incercati sa nu aveti nici un fel de ipoteci, credite si datorii si sa incercam sa fim autosuficienti -- ne asteapta vremuri foarte grele...fiti intelepti!!

16 septembrie 2013 20:34

Adrian Vasilescu? Corectat! Momâia de Vasilescu încă n-a ieșit la pensie? Că moșu ăsta are vreo 80 de ani. La BNR joburile sunt pe viață? Senilul de Vasilescu dă lecții pulimii și el trebuia pensionat de vreo 20 de ani. Când va da ortul popii și va crăpa definitiv, BNR să-l împăieze și să-l păstreze ca mascotă de speriat investitorii străini și nu numai. Băă Vasilescule, dute moșule la pensie că vine madona cu coasa și te pensionează direct la locul de veci, fofologule!

16 septembrie 2013 10:43

Adrian Vasilescu? Momâia de Vasilescu încă n-a ieșit la pensie? Că moșu ăsta are vreo 80 de ani. La BNR joburile sunt pe viață? Senilul de Vasilescu dă lecții pulimii și el trebuia pensionat de vreo 20 de ani. Când va da ortul popii și va crăpa definitiv, BNR să-l împăieze și să-l păstreze ca mascotă de speriat investirorii străini și nu numai. Băă Vasilescule, dute moșule la pensie că vine madona cu coasa și te pensionează direct la locul de veci, fofologule!

16 septembrie 2013 10:41

iulian Ei, nu zau! Chiar nu se mai vorbeste? Unii zic ca tocmai asta ar fi viitorul: bani cu acoperire reala, nu fantasmagorici...

16 septembrie 2013 10:22

hg Banca Nationala , a dat o lovitura sub centura poporului roman prin refuzul de a mai achizitiona aur. In acelasi timp aurul neputind fi vindut pe piata libera ( din cauza unei legi vechi ce nu a fost abrogata) minele de aur au intrat in faliment. Urmatorul pas a fost de a se vinde aurul pe nimic unor companii straine. Scenariul este tipic si a fost practicat pentru toate tarile din lumea a treia (Africa, America de sud,... ) . Nu credeam ca in Europa se poate intimpla asa ceva. Tradatorii de tara in acest caz sint: Banca Nationala (care a oprit achizitionarea de aur ,pe motiv ca are suficient de mult ....) , guvernul care nu a abrogat legea ce perminea vinzarea aurului pe piata libera, bagind in acest fel minele in faliment ) , Radu Vasile, Berceanu, Basescu ( si toti cei care au semnat sau sustinut licenta secreta catre investitorul strain) , toate guvernele ulterioare care au lasat problema sa treneze, fara sa o rezolve, guvernul actual care nu intrerupe contractul cu Gabriel resources si nu creeaza conditii de redeschidere a minelor de catre compania nationala de minerit , creind in acest fel locuri de munca si dezvoltind o activitate care in mod sigur pe termen lung va deveni foarte benefica ( profitabila).

16 septembrie 2013 10:17

Up date: "În 1971 uncia de aur valora fix $ 37,-, în timp ce astäzi se cumpara cu numai $ 1.500,-" a tinut sa adauge dl. Vasilescu în încheierea interbventiei sale, nu înaite de a sughitza si de a decla ca nu e dispus sa divulge onorariul pe care JP Morgan (acuzata tocmai PENAL de manipularea pretului aurului) i-l-a promis pentru publicarea aburelii care face obiectul "articolului" nostru. Cu respect, cireada de iobagi care împreuna alcatuiesc asa-zisa "redactei" de la A3

16 septembrie 2013 0:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.