Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un distrugător rus provenind din Marea Neagră a traversat vineri dimineaţa strâmtoarea turcă Bosfor, îndrepându-se spre Marea Mediterană, a anunţat agenţia de presă Dogan, citată de AFP, conform Mediafax.

Distrugătorul-lansator de rachete de tip Smetlivîi a trecut prin strâmtoarea care traversează metropola turcă Istanbul, fiind însoţit de o navă a Pazei de Coastă a Turciei, relatează Dogan.

Agenţia rusă Interfax a anunţat, la începutul lui septembrie, că Smetlivîi se va deplasa spre estul Mării Mediterane, în apropiere de coastele siriene, unde deja se află mai multe nave ruse, în contextul unor ameninţări ale Statelor Unite de a realiza atacuri împotriva Siriei, un aliat al Rusiei.

Iniţial, distrugătorul trebuia să se deplaseze spre Capul Verde, dar a fost redirecţionat spre estul Mării Mediterane, potrivit Interfax.

Rusia, ale cărei nave de război au fost prezente constant în estul Mării Mediterane, de la începutul crizei siriene, a trimis în ultimele zile mai multe nave în regiune.

Trei nave de război ruse - nava de tip SSV-201 Priazovie, marile nave de debarcare Minsk şi Novocerkask - au trecut deja prin Bosfor pe 5 septembrie, deplasându-se spre aceeasi zonă a Mediteranei.

O sursa militară rusă a subliniat saptămâna trecută că aceste măsuri de consolidare vor permite Rusiei sa fie "capabilă să reacţioneze" în evoluţia situaţiei din Siria.

Serghei Ivanov, actualul şef al administraţiei de la Kremlin, fost ministru al Apărării şi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că prima misiune a acestor nave este o posibilă evacuare a numeroşilor cetăţeni ruşi care locuiesc în Siria.

Integral pe România LiberăComentarii

Geopolitica turmentata A "prins viata" cam de multisor, nu de acum. Nu crezi, citeste presa internationala, la capitolul miscari ale trupelor ruse in Mediterana: sisteme antiaeriene, aplicatii in zona Marii Negre etc. Nu-i un motiv de bucurie. Daramarea establishmentului american in lume, chiar asa idiot cum este in momentul de fatza, ar insemna un nou 1939, cu toata Europa Orientala bagata din nou in malaxor. In plus, nu e razboiul nostru. Nu ne intereseaza nici mercenarii, nici Al-Qaeda, nici rachete cu sarin, nici exportul de subversiune. Pe unii aventurieri poate, nu insa pe insii normali la cap.

13 septembrie 2013 21:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.