Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a pronunţat, în faţa deputaţilor de la Strasbourg, ultimul său discurs la adresa Uniunii înaintea în­cheierii mandatului său, anul viitor, şi a alegerilor pentru noii eurodeputaţi, ce vor avea loc în mai.

În rândul a numeroşi diplomaţi de la Bruxelles există îngrijorări privind faptul că, din cauza crizei euro şi a încetinirii economice prelungite, a crescut ostilitatea faţă de UE şi că acest sentiment s-ar putea traduce printr-o creştere a ponderii partidelor eurosceptice în urma alegerilor pentru Parlamentul European în 2014.

Făcând ­referire la campania din 2014, anul centenarului debutului primului război mondial, el a declarat că integrarea este cheia păcii şi a avertizat că orice fărâmiţare a UE riscă să ducă înapoi în timp.

El a acuzat euroscepticii de astăzi că vor să gliseze continentul în „tranşeele” primului răz­boi mondial şi a avertizat conser­vatorii britanici că riscă să piar­dă alegerile dacă vor copia retorica Ukip, formaţiune euro­sceptică ce doreşte o nouă direcţie pentru Europa.

Integral pe România LiberăComentarii

Paul: Bine, dar si euroscepticii l-au tot avertizat pe cetateanul Baroso ca UE tinde sa re-aduca Europa (din disperare) în transeele Primului Razboi Mondial, nu? De pilda, atunci milioane de cetateni au fost otraviti cu FOSGEN, acum ei sunt otraviti (la ei acasa!) cu EURO-mercurul din EURO-becuri, nu? În plus, "adâncirea intergrarii europene" pe cale de BCE e cam... ilegala (de tot!) si cei implicati în ea (în frunte cu dna. Merkel) stiu si ei asta si mai stiu si ca risca decenii bune de puscarie / de lagar de munca, daca pierd alegeri, ori daca se schimba daravera, nu? Asa încât, în UE al "pacii" e de fapt tot cam ca în Siria: partile se avertizeaza reciproc, asa e?

13 septembrie 2013 0:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.