Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Prestigioasa publicaţie britanică "The Economist" apreciază, pentru a doua oară, că România va înregistra anul acesta o creştere economică peste estimări. Britanicii sunt de părere că în 2013 PIB-ul va creşte cu 2,5%, urmând ca în perioada 2014-2017, ţara noastră să înregistreze o creştere de 4% pe an, potrivit rtv.net.

Conform prognozei celor de la "The Economist", USL va rezista până în 2016 la guvernare, timp în care ţara va înregistra creştere economică, ceea ce va permite social-liberalilor să implementeze şi alte reforme prevăzute în programul de guvernare, precum scăderea CAS, reducerea TVA sau introducerea unor cote mai mici de impozitare pentru persoanele cu venituri mici şi foarte mici.

"The Economist" anticipează o continuare a consolidării fiscale şi reformelor, precum şi îmbunătăţirea absorbţiei de fonduri europene. Englezii mai scriu că guvernul va reuşi să reducă evaziunea fiscală şi îşi va îmbunătăţi gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat, iar noul acord cu FMI va face ca în 2015 România să ajungă la un deficit bugetar de 1%.

În analiza britanicilor, stabilitatea politică joacă un rol foarte important pentru atingerea acestor ţinte, iar Traian Băsescu este văzut ca o ameninţare la adresa acesteia. Britanicii consideră că cel mai probabil, preşedintele va declanşa un nou conflict cu USL pe tema revizuirii Constituţiei, ceea ce va afecta nu numai stabilitatea politică, dar şi eficienţa politicilor publice.

Integral pe România LiberăComentarii

ION SA CITEASCA SI PDL-EPRELE SI MACACII BASISTI.

8 septembrie 2013 23:50

ION Da este o analiza serioasa a unui guvern serios . PDL-eprele nu au stiut sa faca altceva dacat sa fure . Dar organele de ce nu se sesizeaza la furturile,coruptia si jaful facut de guvernarea PDL-epro Basista?

7 septembrie 2013 22:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.