Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Patru francezi, presupuşi membri ai unei celule islamiste radicale, au fost arestaţi joi la Paris de către poliţişti din cadrul Direcţiei Centrale pentru Informaţii Interne (DCRI), a anunţat vineri o sursă din cadrul poliţiei,informează Mediafax.

Cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, cei patru făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane urmărite de aproximativ un an de către DCRI şi Direcţia pentru Informaţii din cadrul Prefecturii Paris.

Între persoanele arestate se află şi liderul reţelei, a precizat sursa citată.

Unii dintre ei au atacat, în urmă cu mai multe zile, un sediu Quick, la Coignières (periferia de vest a Parisului), iar acest jaf armat urma să le permită să finanţeze o eventuală plecare pentru a participa la jihad în Siria, potrivit unei surse. O parte a membrilor grupării a plecat deja să lupte.

În prezent, există "peste 100 de francezi sau rezidenţi în Franţa" care luptă în Siria împotriva regimului Bashar al-Assad, în cadrul opoziţiei oficiale sau în cadrul grupărilor jihadiste, a declarat în urmă cu câteva zile ministrul francez de Interne Manuel Valls.

Potrivit unor specialişti în domeniul informaţiilor, aproximativ 200 de francezi ar fi optat, de aproximativ un an şi jumătate, să meargă să lupte în Siria, o ţară care a devenit una dintre principalele surse de îngrijorare pentru serviciile franceze în domeniul luptei împotriva terorismului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.