Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Îi solicit primului-ministru următoarele: retragerea proiectului de lege din Parlament, explicarea schimbării de opinie cu privire la exploatarea cu cianuri de la Roşia Montană, să ne spună ce a negociat cu compania Roşia Montană Gold Corporation. Înainte de a trimite Parlamentului o lege privind Roşia Montană, Ponta trebuie să obţină şi să facă publice cele 10 avize menţionate de Ministerul Justiţiei. Altfel, proiectul de lege este din start emis ilegal“, opinează Macovei pe blogul personal.


„Un politician responsabil nu poate arunca la gunoi opinia populaţiei şi nu se ascunde în spatele Parlamentului, acolo unde parlamentarii beneficiază de imunitate pentru opinii şi pentru vot: adică nu răspund pentru cum votează. Ponta nu este responsabil, pentru că este prim-ministru şi nu şi-a îndeplinit obligaţiile acestei funcţii. Aceste lucruri sunt obligatorii, având în vedere interesul public tot mai larg şi protestele din principalele oraşe ale tării“.

„În urmă cu doi ani, spuneam că, înainte de a fi aprobată exploatarea de la Roşia Montană, trebuie făcute mai multe analize privind impactul acesteia în zonă. Reiau astaăzi un singur aspect: a făcut Ponta o analiza a costurilor protejării sănătăţii şi a mediului dacă s-ar folosi cianurile? Sau în cazul unui posibil accident? Şi reiau şi una din propunerile mele privind Roşia Montană: dacă chiar trebuie să exploatăm aurul de la Roşia Montană, să o facem spre beneficiul României, adica a fiecarui cetaten roman si cu mijloace care nu pun in pericol sanatatea noastra si a celor care vin dupa noi. Deci: fără cianuri şi statul român să fie cel care exploatează aurul de la Roşia Montană, iar cetăţenii să primească anual divindende din exploatarea aurului“, a explicat Macovei.


Comentarii

preatristul i-o fi taiat Soros subventia cand a realizat ca vaca asta comunista nu mai intra in PE si nu ii mai foloseste?ca altfel nu se explica cum licheaua asta nespalata ,care mai ieri facea apologia beneficiilor exploatarii de la Rosia montana azi se pune de-a curmezisul.sau firma aia de apartament a renuntat sa-i mai dea mita Kiorului si il finanteaza acum pe Xerox?

6 septembrie 2013 16:22

Lute Posmoaga ,acum ai aflat de Rosia Montana ca e de culoare portocalie de multa vreme.Ai imbatranit si urat si degeaba.Ce faci dupa ce parasesti PE ,ca tu nu mai ai loc vine puternic EBA ,ca ea " este "viitorul ,succese.

6 septembrie 2013 12:39

erata ia uite ca mai are si Ana Pauker asta dreptate din cand in cand.

6 septembrie 2013 12:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.