Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oamenii tind să asocieze călătoriile în locuri superbe şi relaxante cu un buget de vacanţă ridicat. În mod deloc surprinzător, cei care cred acest lucru par să aibă dreptate, mai ales atunci când vine vorba despre un concediu pe litoral, însă realitatea este, uneori, diferită. Sezonul estival îşi să ultima suflare, iar Vama Veche este una dintre staţiunile unde distracţia şi cheltuielile exagerate ar putea sa nu se intersecteze

În Europa există staţiuni şi plaje superbe, de unde v-aţi putea întoarce cu o parte din bani în buzunar. Una dintre ele este Vama Veche, după cum notează site-ul tourismontheedge.com, care a întocmit un top al celor mai „profitabile” staţiuni europene, din punctul de vedere al raportului calitate-preţ.

Agia Pelagia, Creta, Grecia

Agia Pelaagia este o mică localitate de coastă unde aţi putea petrece o vacanţă de vis. Atunci când spunem „Grecia”, ne gândim la căsuţe mici, albe, cu uşi şi ferestre albastre, şi la o mare limpede. În Agia Pelagia veţi găsit toate acestea, şi mai mult decât atât. Nisipul curat şi casele răspândite pe coastă par desprinse din poveşti. Dacă natura vă face cu ochiul, vă puteţi plimba prin împrejurimi şi puteţi vizita numeroasele golfuri pustii. Preţurile locurilor de cazare v-ar putea uimi, deoarece în Agia Pelagia aţi putea cheltui mai puţin de 150 de euro pentru şapte nopţi.

Zlatni Rat, Brac, Croaţia

Zlatni Rat reprezintă una dintre cele mai neobişnuite şi interesante destinaţii de vacanţă din întreaga Europă. Nisipul îşi poate schimba forma şi poziţia chiar în faţa ochilor voştri, în funcţie de direcţia şi viteza vântului. Turiştii din toată lumea vin la Zlatni Rat pentru a observa fenomenul. Apa este incredibil de limpede, deoarece fundul mării este acoperit cu pietriş. Când marea este calmă, vizibilitatea în apă ajunge până la 10 metri. În plus, pe insula Brac există o specie de pin unică în lume.

Sabbie Nere, Catania, Italia

Italia nu înseamnă doar preţuri exorbitante şi staţiuni de lux. Aici se află una dintre cele mai originale plaje din lume. Este vorba despre Sabbie Nere, unde veţi descoperi un nisip negru, cu origini vulcanice. Sabbie Nerre se află pe insula Vulcano, la nord de Sicilia. Dacă vă plictisiţi şi doriţi să vă plimbaţi pe insulă, vizitaţi craterul Gran Cratere, care a erupt, pentru ultima oară, în 1890. La Villa Mater, în Catania, veţi putea înnopta pentru doar 20 de dolari pe noapte.

Gulpiyuri, Spania

Plaja Gulpiyuri se află lângă oraşul Llanes, într-un golf aflat la poalele unui lanţ stâncos. Peisajul pare desprins din poveşti. Specialiştii spun că plaja s-a format prin eroziune, în decursul a câteva milioane de ani. Nu există campinguri sau hosteluri în imediata apropiere a plajei, însă v-aţi putea caza în Llanes, într-un hotel de două stele, precum San Jorge, unde aţi putea plăti aproximativ 150 de euro pentru şapte nopţi.

Sesimbra, Portugalia

Sesimbra este un mică localitate pescărească. Deşi este o staţiune modernă, Sesimbra şi-apăstrat farmecul rustic. În apropierea localităţii se află un deal cu o înălţime de 240 de metri, unde se află un castel maur. Nu omiteţi biserica numită Nossa Senhora do Castelo, construită în 1721. Dacă vă veţi plimba pe plajă, veţi putea admira şi fortăreaţa Saint Teodosio, construită în secolul XVII.

Alghero, Sardinia, Italia

Alghero are un aspect medieval şi pare să fie unul dintre cele mai prietenoase locuri din Sardinia. Una dintre cele mai frumoase plaje este Maria Pia, unde vă veţi putea odihni la soare, lângă o pădure de pini. Pentru turiştii cu spirit de aventură, site-ul tourismontheedge.com recomandă mica insula Gabbiani, unde nu veţi putea rămâne pe timpul nopţii decât într-un camping. Pentru doar câţiva euro pe noapte, veţi avea parte de o vacanţă de excepţie.

Kefalonia, Grecia

Grecia revine cu o nouă plajă în topul locurilor unde veţi putea petrece o vacanţă excepţională la preţuri aproape derizorii. Dacă doriţi să vizitaţi împrejurimile, ar fi indicat să închiriaţi o barcă, deoarece în anumite locuri nu veţi putea ajunge decât cu un astfel de mijloc de transport. La Emilia Apartments v-aţi putea caza pentru doar 22,5 euro pe noapte.

Corsica, Franţa

Deşi Corsica este o destinaţie de vacanţă foarte populară la nivel mondial, insula nu este în întregime aglomerată şi sufocantă. Plaja Saleccia, de lângă St. Florent, este considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Corsica. Nu vă recomandăm să evitaţi nici plajele Girolata şi Tuara.

Patara, Turcia

Patara este una dintre cele mai întinse plaje de nisip de la Marea Mediterană şi are un avantaj deloc neglijabil: este o plajă de care v-aţi putea bucura la preţuri mai mult decât acceptabile. Patara este un oraş destinat celor cu spirit de aventură. La St. Nicholas Pension and Restaurant vă veţi putea caza cu doar 25 de euro pe noapte, într-o cameră dublă.

Las Islas Cies, Galicia, Spania

Spania revine, din nou, în topul destinaţiilor ieftine de vacanţă, de data aceasta cu un mic colţ de rai, situat în Galicia, în apropierea graniţei cu Portugalia. Pentru a ajunge aici, va trebui să închiriaţi o barcă din satul pescăresc Baiona. După aproximativ 40 de minute, veţi păşi pe unul dintre cele mai exclusiviste locuri din Spania. Pe insulă se află mai multe campinguri, unde veţi putea închiria corturi pentru doua sau pentru patru persoane şi pentru minimum două nopţi. Campingurile sunt dotate cu duşuri, restaurante şi supermarketuri.

Vama Veche, România

Turiştii străini par din ce în ce mai fascinaţi de Vama Veche. Conform site-ului tourismontheedge.com, Vama Veche este locul unde turiştii pot să facă absolut tot ceea ce le trece prin cap, fără să le pese de „gura lumii”. Staţiunea care a cunoscut cea mai mare expasiune de pe litoralul românesc în ultimii ani tinde să îi fascineze, încă, pe toţi cei care „îi calcă pragul”, cu atât mai mult, cu cât vorbim despre turiştii străini, obişnuiţi cu staţiunie şi plajele selecte din Occident. În plus, Vama Veche este o staţiune de unde v-aţi putea întoarce acasă cu bani în buzunar, iar asta nu depinde decât de voi.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.