Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mulţi biciclişti au format un cerc pe Bulevardul Regina Elisabeta.

---

Jandarmii încearcă să elibereze strada. Protestatarii au cerut demisia Guvernului. Ei speră să aducă în Piaţa Universităţii peste 2.000 de manifestanţi pentru a porni, din nou, în marş spre Piaţa Victoriei.
---

Traficul pe Bulevardul regina Elisbeta, în zona Pieţei Universităţii, este blocat de protestatari. Sute de oameni s-a aşezat, pe jos, pe stradă. Ei vor oprirea proiectului Roşia Montană.

Unii dintre protestatari au agresat reporterii echipelor de televiziune, venite la faţa locului pentru relatări.

Aceasta este a doua zi de proteste. Luni, mii de oameni s-au revoltat, în toată ţara, din cauza acestui proiect. O mie de protestatari au mers în faţa clădirii Guvernului pentru a cere explicaţii primului ministru.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat la protestul pentru Roşia Montană.

---

Protestul de la Bucureşti, alături de manifestări similare desfăşurate duminică în alte oraşe din ţară, a avut loc după ce, pe 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare, potrivit Mediafax.

Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.

Investiţia Roşia Montană, blocată de mai mulţi ani din cauza disputelor privind protecţia mediului, a fost inclusă în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă lansat, în urmă cu o lună, de Guvern şi prezentată ca proiect de "exploatare cu noi standarde de mediu" de unde statul estimează beneficii de 78% din ceea ce generează proiectul.

Compania Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest.

Integral pe România LiberăComentarii

contribuabilu` Incercarea de a fi de acord cu toata lumea ii va fi fatala lui Ponta ! Nu merge asa in politica, mai ales ca prin aceasta "atitudine" iti bati singur cuie in talpa si (mai ales !) pierzi sprijinul electoratului propriu ! Uneori imi face impresia ca la nivelul conducerilor "de sus", decidentii isi pierd mintile si actioneaza "la plesneala". De aia s-a pierdut si la referendum ! Si de aia se va pierde in continuare, pt ca nu exista curajul de a face politica de stanga - atunci cand esti de stanga si nici politica de dreapta, atunci cand esti de dreapta !

3 septembrie 2013 8:49

Lute Iar au iesit oamenii care nu au ce face in strada ,mergi si vezi si apoi intelegi ca nu-i doare de Rosia Montana ci de altele,Succesuri.

3 septembrie 2013 8:17

val Manipulare si prostie iesita in strada Ca de obicei apar si scandalagii care abia asteapta sa-si verse umorile pe bietii jandarmi si revolutionarii de profesie Scopul?Cei 1000 habar nu au ce e cianura(nici eu)si daca e de mincare sau de frectionat pe corp dar CINEVA ii agita !Sa nu dea oala infoc si sa mai dam si de alta dandana ca s-a mai intimplat In concluzie OPRITI PROIECTUL R.m.

3 septembrie 2013 4:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.