Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentând un veritabil simbol al oraşului Sibiu, Podul Minciunilor a fost reconstruit în anul 1859, la fabrica lui Fredericus Hutte, fiind primul pod din România şi al doilea din Europa confecţionat din fontă turnată.

Iniţial, podul a fost conceput din lemn, iar trecerea pe sub acesta era iluminată de 3 lanterne şi păzită de santinele, aşa cum este specificat de Emil Sigerius în 1771.

Podul Minciunilor care leagă cele două sectoare ale Pieţei Mici, permiţând legătura dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus, este, fără îndoială locul cel mai încărcat de istorie din Sibiu. Acest pod a servit iniţial, după spusele localnicilor, pentru circulaţia căruţelor.

Până la construirea acestui pod, accesul între cele două sectoare ale pieţei se făcea pe sub un conglomerat de clădiri, demolat în 1851. Zidul care susţine scara înglobează un ancadrament pătrat din piatră, vestigiu al unei construcţii medievale.Integral pe Financiarul