Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul discută, în şedinţa de marţi, proiectul de lege privind eliminarea pensiei speciale pentru magistraţii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie, pentru fapte în legătură cu serviciul săvârşite cu intenţie şi pentru orice alte fapte care aduc atingere prestigiului justiţiei, transmite Mediafax.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat săptămâna trecută, cu observaţii, proiectul privind pierderea pensiilor de serviciu ale magistraţilor condamnaţi definitiv pentru corupţie şi excluşi din magistratură din acest motiv.

"Plenul CSM a avizat favorabil propunerea de eliminare a pensiei special pentru magistraţii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie, pentru fapte în legătură cu serviciul săvârşite cu intenţie şi pentru orice alte fapte care a duc atingere prestigiului justiţiei. Nu se pune problema de o modificare a ceea ce am propus noi, pentru că noi am adus pe masa CSM un text, pentru a fi dezbătut. În urma unor dezbateri, au rezultat câteva propuneri tehnice din partea CSM, care vor fi însuşite de Ministerul Justiţiei şi am convenit asupra acestor categorii de infracţiuni în domeniul de aplicare al legii", a declarat atunci ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, la ieşirea de la şedinţa Plenului CSM în care a fost avizat proiectul de lege.

Ministrul Justiţiei a ţinut să precizeze că legea se va aplica şi magistraţilor deja condamnaţi definitiv.

Integral pe România LiberăComentarii

cezar in ce tara de pe planeta asta, magistratilor li se calculeaza o pensie de 10(zece) ori mai mare decit pensionarii -ingineri, pensionarii medici, pensionarii arhitecti, pensionarii economisti, etc.?Ar trebui ca toate categoriile de pensionari, in afara pensionarilor-magistrati sa ii sfartece pe parlamentarii care au conceput o asemenea absurditate.

16 decembrie 2016 9:22

teodor Un lucru bun. Trebuie facut ceva ca justitia sa aplice legile ad literam indiferent cine este impricinatul.

27 august 2013 21:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.