Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul Laszlo Tokes se declară "dezamăgit" de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre Ungaria, spunând că maghiarii nu erau obişnuiţi "cu astfel de apucături" din partea şefului statului, informează Mediafax.

Laszlo Tokes a declarat că a avut impresia că Traian Băsescu are cea mai mai mare empatie faţă de problema maghiarilor, în special faţă de cea a secuilor din Transilvania, dintre politicienii români.

"Nu este nimic deosebit în ceea ce priveşte retorica antimaghiară în sine, dar este deosebit că aceasta vine de la şeful statului. Nu eram obişnuiţi cu astfel de apucături din partea preşedintelui Traian Băsescu, ba chiar din contră, am avut impresia că este conducătorul de prim rang român care are cea mai mare empatie faţă de problema maghiarilor, în mod deosebit faţă de cea a secuilor din Transilvania. M-a dezamăgit intervenţia lui Traian Băsescu, întotdeauna am avut suspiciunea că sunt prejudecăţi negative faţă de unguri din partea politicienilor români. La urma urmei, fiecare îşi va arăta adevărata faţă către unguri. Am sperat să mă înşel în cazul domnului Băsescu, deoarece am crezut că atitudinea lui politică şi umană are şi credibilitate faţă de ceilalţi politicieni români de rând, dar şi de data aceasta a trebuit să ne înşelăm. Domnul Băsescu a făcut un deserviciu foarte grav pentru cauza maghiarilor deoarece a întărit prejudecăţile înrădăcinate", a spus Tokes.

Acesta consideră că scandalul legat de retorica antimaghiară din România "se petrece conform unui scenariu".

"Cred că înainte de a rosti cuvântarea mea de la Universitatea de Vară de la Tuşnad, au tranşat unii planul acestei diversiuni mediatice şi m-au ales, din nefericire, pe mine şi pe liderul Jobbik, Vona Gabor, cu care au încercat să ne combine. De data asta l-au cruţat pe premierul Viktor Orban. Este ceva jalnic că se procedează în aşa fel într-o ţară UE. Chiar şi orbul vede că acest şir de atacuri împotriva mea nu a avut nicio bază, nu am spus nimic din ce nu am spus înainte de nenumărate ori. Chiar şi secuii au vorbit de un protectorat asupra Transilvaniei", a afirmat Tokes Laszlo.

Laszlo Tokes participă, luni seară, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, la spectacolul de deschidere a manifestării "Zilele Culturale Maghiare", alături de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, prefectul Clujului, Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în urmă cu o săptămână, la Izvoru Mureşului (Harghita), că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

Integral pe România LiberăComentarii

teo Dobitocule ! Tu ne dezamagesti din decembrie 1989 de cand ai devenit mare dezident !! In ceea ce priveste Hungaria,este exact ce spune Basescu !

20 august 2013 11:55

Lingaul Erai obisnuit numai cu pupaturi in cur ,nu ai vazut ca asta linge ,pupa ,scuipa ,huleste in functie de propriile interese ,sunteti doua javre perfecte ,fara caracter ,trebuia sa vina si momentul incaierari.Ambi nu iubiti Romania ci propriile interese.

19 august 2013 21:41

IANCSI TOKES ESTE O JAVRA CA SI BASESCU. NUMAI CA TOKES ESTE CONSECVENT PE CAND BASESCU ESTE INSTABIL..... DE CE L-A PUPAT IN CUR PE TOKES PANA ACUM SI ACUM A DAT ASA O DECLARATIE PENTRU PROSTI. JAVRA BASESCU CEL MAI MARE PERICOL PENTRU ROMANIA.

19 august 2013 20:57

Prodan Nicolae Ai fost un CAINE de LUX dar, ai ajuns o JAVRA, mai Laszlo Tokes! Eu am ajuns la concluzia ca TU erai si inainte tot o JAVRA dar, mascata, iar TU si ACOLITII tai sunte-ti toti niste JAVRE si este nevoie sa va bage cineva pumnul un bot. MARS la c.... ( a se intelege ce vrea fiecare)

19 august 2013 20:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.