Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, că familia lui Florin Cioabă va fi ajutată în măsura prevăzută de lege pentru orice cetăţean român, precizând că a fost informat de MAE şi de Raed Arafat că este vorba despre o factură "foarte mare", relatează Mediafax.

"M-au informat Ministerul de Externe şi domnul Arafat despre problemele care au apărut în Turcia vizavi de plata acelei facturi. Vreau să spun foarte clar, orice cetăţen român - eu nu fac vreo deosebire că e rege sau nu-i rege -, orice cetăţen român, în măsura prevăzută de lege şi în măsura posibilităţilor, încercăm să-l ajutăm", a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul a explicat că din banii CNAS există un sistem prin care se sprijină "pe anumite criterii".

"Nu pot să vă spun în acest moment decât că, atât cât se poate face pentru orice cetăţean al României, atât facem. (...) În măsură în care există anumite proceduri şi se înscrie într-un caz în care poate fi ajutat, atunci o facem. Nu vreau să fac vreo favoare. (...) Din bani publici, nu fac favoruri pentru nimeni. În cazul de faţă direct, probabil că va fi foarte dificil", a mai spus Ponta.

Ponta a mai spus că preşedintele Traian Băsescu l-a sunat pe ministrul de Interne şi "i-a cerut să intre în acea procedură...". "Eu am spus: nu sunt de acord să folosim avionul SMURD decât pentru cazuri speciale. Dacă familia suportă costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viaţă e importantă, dar atunci când eşti în poziţia de a avea anumite resurse materiale, încerci să le drămuieşti cu răspundere şi bun simţ, nu pentru că sună preşedintele", a adăugat premierul.

Ponta a mai spus că, la nivel public, preşedintele sau premierul intervin atunci când e vorba de o situaţie cu totul şi cu totul excepţională.

"Fiecare îşi alege prietenii, eu nu judec pe nimeni, nici măcar pe domnul Băsescu, de ce prieteni are, mai ales dacă faci lucrul ăsta la nivel privat. Până la urmă, la nivel privat fiecare dintre noi îşi alege cunoscuţii, prietenii... La nivel public, un preşedinte, ca şi un prim-ministru, intervine public când este vorba de o situaţie cu totul şi cu totul excepţională, cum a fost cea din Muntenegru, o catastrofă. Atunci, preşedintele nu l-a interesat, nu cred că l-aţi văzut să sune pe cineva, să întrebe câţi oameni au murit", a spus Ponta.

Totodată, primul-ministru a mai spus că, în opinia sa, doar preşedintele Traian Băsescu "speculează electoral şi politic" moartea cuiva.

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioabă, a declarat, pentru Ştirile ProTV, că familia sa vrea să ceara ajutor financiar de la statul român pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, aceasta fiind de 350.000 de dolari.

Integral pe România LiberăComentarii

ion Pai care are ei aur , mertzane si euroi cu muntii , sa vada lumea ca e smecheri care are bani si smaralde multi ..... sa vanza aur sa aduca pe el la romania ... :-):-):-):-)

19 august 2013 10:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.