Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Clujul are un ghid turistic dedicat persoanelor cu deficienţe de vedere. Este vorba de o lucrare editată în limbajul Braille. Deocamdată, au fost realizate 200 de exemplare din acest ghid turistic, însă numărul lor urmează să fie multiplicat.

Costul tipăririi acestor ghiduri a fost de 2.000 de euro. El a fost realizat de Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca, cu ajutorul unei finanţări europene. Ghidul conţine informaţii cu caracter istoric, superlativele Clujului, informaţii utile, dar şi articole despre edificii religioase, palate, muzee,, statui ori alte opere de artă.

Ghidul a fost lansat în prezenţa primarului Emil Boc, care a declarat că această iniţiativă arată dimensiunea europeană a Clujului, care oferă materiale informative şi pentru persoanele cu nevoi speciale, în contextul în care Clujul va fi Capitală Europeană a Tineretului în 2015 şi candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Integral pe România Liberă