Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, miercuri, şantierul tronsonului de autostradă Arad-Nădlac şi a declarat că aceasta este un exemplu de proastă guvernare.

"Sunt aici pentru că trebuie tras un semnal de alarmă în ceea priveşte bunele practici de guvernare", a spus preşedintele.

Lucrările la lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad sunt blocate, după ce compania Alpine Bau GmbH a intrat în insolvenţă.

Construcţia autostrăzii Nădlac - Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 de kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit companiei Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Ulterior, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost reţinut de DNA şi ulterior arestat într-un dosar în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani. El a fost trimis în judecată în acest caz.

Lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad are aproximativ 17 kilometri, iar contractul cu Alpine este în valoare de 411.489.216,09 lei (fără TVA).

Conform contractului, acest lot trebuia finalizat în aprilie 2013.

Pe acest tronson se construiesc 35 de podeţe, zece pasaje, două noduri rutiere, un spaţiu de parcare şi un centru de întreţinere şi coordonare.

Integral pe România LiberăComentarii

Kover Gavrila Aduceţi înapoi pe Anca Boagiu care se descurcă cu străinii. Actualii drumurinaţionalişti nu ştiu o boabă în germană. Austriecii nu au plecat nicăieri, dar nu se înţeleg cu cei care trebuie să conducă partea financiară lucrărilor. Pe Iordache au arestat degeaba. În fiecare buzunar avea câte 25 milioane de euro.

9 august 2013 0:27

freightliner @Stanescu ai uitat cum te-a catalogat Iliescu?"mai animalcule"

7 august 2013 22:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.