Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe 5 septembrie 2013, Festivalul “George Enescu” îl dezvăluie publicului pe dirijorul de origine lituaniană Paavo Järvi, laureat al prestigioaselor Premii Grammy.

Considerat un dirijor al emoţiilor puternice, Paavo Järvi este unul dintre cei mai bine cotaţi muzicieni ai momentului. Concertul pe care îl va dirija pe 5 septembrie, de la ora 19.30 la Sala Mare a Palatului din Bucureşti în cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii prezintă publicului şi una dintre cele mai bine cotate orchestre ale lumii la nivel mondial, Orchestre de Paris.

Cu un program care reuneşte lucrări de Berlioz, Britten şi Saint-Saëns, concertul aduce în prim plan două compoziţii în egală măsură speciale şi spectaculoase : Concertul pentru vioară şi orchestră în Re minor, op.15 de Benjamin Britten, care o va avea ca solistă pe Vilde Frang şi impunătoarea Simfonie Nr. 3 cu orgă în Do minor, op.78 de Camille Saint-Saëns – solist Thierry Escaich.

Soliştii

Cu o apariţie scenică ce aminteşte de tablourile lui Botticelli – părul lung şi blond, privirea ingenuă –, violonista norvegiană Vilde Frang este considerată de prestigiosul cotidian britanic The Guardian o „noua stea a muzicii internaţionale”.

Compozitorul şi organistul Thierry Escaich a fost, începând din anul 1996, organist al bisericii Saint-Étienne-du-Mont din Paris şi a susţinut numeroase turnee internaţionale. Pasionat de asemenea de cinema, Thierry Escaich a fost solicitat de muzeul Luvru din Paris să compună o coloană sonoră pentru filmul Seventh Heaved, de Frank Borzage (1927). Muzicianul francez a compus şi muzica pentru baletul The Lost Dancer, produs de New York City Ballet şi având premiera internaţională în luna mai a anului 2010.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.