Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De când a rămas singur pe terenul de joc, Traian Băsescu trage din orice poziţie şi la foc continuu în poarta Executivului. Şeful statului profită din plin de faptul că premierul nu este în ţară şi se relaxează şi el, cu toate că doar Victor Ponta este în concediu.

Profitând de faptul că adversarii săi, Crin Antonescu şi Victor Ponta nu sunt în ţară, şi nu-l pot fluiera de pe margine, şeful statului a organizat o conferinţă în care a făcut praf Guvernul folosind materialul clientului, adică privatizarea CFR Marfă, anunţă NAŢIONAL. „Nu îmi place această plimbare de privatizare între CSAT şi Guvern, cu atât mai mult cu cât CSAT nu are atribuţiuni.

Guvernul a presat prin crearea unui precedent: implicarea CSAT în procese de privatizare. Cred că mai bine făceau presiuni pentru câştigători să vină cu banii. Constat că unii politicieni ajung să fugă de succes. Singurii care au fost precauţi au fost CSAT şi eu, şi nu văd de ce am lua succesul lui Victor Ponta, când am fost relativ reţinuţi în legătură cu acest proces dar şi la eventuala capacitate a investitorului de a veni cu banii”, a afirmat Băsescu.

Preşedintele a explicat că răspunderea pentru privatizarea CFR Marfă revine integral Guvernului, iar vacanţa premierului întârzie acest proces. Băsescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a declarat că, dacă ar fi în locul Executivului, ar accelera la maxim procesul de privatizare al CFR Marfă. „Nu putem lăsa statul să funcţioneze după cum pleacă premierul în vacanţă, cu bona, la Miami“, a spus şeful statului, care a ironizat, de mai multe ori, concediul lui Ponta în Florida. „Lăsaţi-l în vacanţă. Vreţi să sughită?“, a replicat Băsescu.

În timp ce Ponta se bronzează la Miami, constată CURENTUL, românii ar putea plăti din buzunarul lor eşecul privatizării CFR Marfă. Grăbit să prindă avionul de Miami, Ponta „a uitat“ să trimită la Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern 526 din 24 iulie 2013, care face referire la aprobarea condiţiilor de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni al CFR Marfă către Grup Feroviar Român. Deşi actul normativ a fost adoptat de guvern, semnat şi parafat de miniştrii Daniel Chiţoiu, Liviu Voinea şi chiar de însuşi Victor Ponta, acesta n-a ajuns nici după zece zile de la adoptarea sa la Monitorul Oficial, fapt ce ar putea pune în pericol procesul de privatizare al companiei.

Între timp, proaspătul partid Mişcarea Populară şi-a inchiriat sediu chiar în poarta Palatului Cotroceni, anunţă ANTENA3. Reprezentanţii pardidului puternic susţinut de preşedintele României au închiriat o clădire vizavi de intrarea principală de la Cotroceni. Acolo vor avea sediul central pentru următorii cinci ani.

Practic, afirmă GÂNDUL, „Albă ca Zăpada“ s-a mutat peste drum de Palatul Cotroceni.  Până să se înfiinţeze cu acte în regulă, Partidul Mişcarea Populară, anunţat în repetate rânduri ca fiind o Albă ca Zăpada în politică şi al cărui semn electoral este mărul, a făcut deja două mutări. Prima: i-a făcut loc, prin statut, Fundaţiei omonime în care preşedintele Traian Băsescu va intra după încheierea mandatului, la masa deciziilor din partid. A doua: şi-a închiriat un sediu, până în 2018, chiar peste drum de Palatul Cotroceni.

Susţinătorii noului partid prezidenţial, Mişcarea Populară, ale căror semnături au fost aduse săptămâna trecută la Tribunalul Bucureşti, provin cu precădere din judeţele în care PDL are, în ultima perioadă, tot mai mulţi disidenţi, de la primari la lideri de filiale sau în care actualii consilieri de la Palatul Cotroceni au legături puternice. În top 3 se află Constanţa, Galaţi şi Olt. Urmează Arad, Dâmboviţa, Neamţ, Argeş, dar şi judeţe în care PDL-iştii ar putea avea surprize în perioada următoare, după cum mai afirmă GÂNDUL: Dolj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Braşov.

Partidul lui Băsescu confirmă racolarea de parlamentari. Eugen Tomac, pus de Traian Băsescu să-i conducă noul partid, a afirmat, citat de COTIDIANUL, că există mai mulţi parlamentari care şi-au manifestat intenţia de a se alătura Partidului Mişcarea Populară, acest lucru urmând să se întâmple în toamnă.

Între timp, în PDL se pregăteşte o noapte a cuţitelor lungi, anunţă ADEVĂRUL, care mai constată că Elena Udrea şi Vasile Blaga se atacă în mod repetat . Democrat-liberalii din teritoriu au început să-şi arate tot mai mult nemulţumirea faţă de preşedintele PDL Vasile Blaga şi pun în discuţie schimbarea acestuia din fruntea formaţiunii. Principala acuză este că PDL a intrat în picaj, după ce „Buldogul“ s-a dezis de Traian Băsescu.

Pe de altă parte, liderul PDL, Vasile Blaga, este nemulţumit că deputatul Elena Udrea se implică în sprijinirea Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi afirmă că lucrurile vor fi clarificate în Colegiul Director din 17 august. Liderul PDL, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, a adăugat că nu este îngrijorat de faptul că parlamentari PDL se întâlnesc la mare cu preşedintele Traian Băsescu, dar că nici nu exclude plecarea unor parlamentari democrat-liberali la Partidul Mişcarea Populară.

Cert este, după cum remarcă ANTENA3, că democrat-liberalii s-au săturat de Elena Udrea şi vor s-o dea afară din partid. Biroul Permanent Naţional nu a luat nicio hotărâre în privinţa Elenei Udrea, deşi aceasta nu mai deţine vreo funcţie. Vasile Blaga a dat şi un ultimatum, spunând că Elena Udrea trebuie să aleagă un partid. Însă Udrea susţine că nu a întreprins nicio acţiune împotriva PDL.

Mai mult, afirmă COTIDIANUL, Elena Udrea nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Întrebată luni seară dacă şi-ar asuma o candidatură la prezidenţiale din partea formaţiunilor politice ale dreptei, Udrea a răspuns: „Să zicem da. Depinde şi de profilul candidatului stângii. Este important cine poate să adune voturi la alegerile prezidenţiale, cum la fel de important este cu cine se va lupta candidatului dreptei“.