Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Surorile lui Corneliu Coposu, Rodica şi Flavia Coposu, au acceptat să vorbească în cadrul emisiunii Sinteza Zilei despre Alexandru Vişinescu, fostul şef al Penitenciarului din Râmnicu Sărat, în care a fost închis şi torturat liderul politic.

Interviul vine în contextul în care, după 50 de ani de la desfiinţarea penitenciarului Râmnicu Sărat, fostul şef al instituţiei, Alexandru Vişinescu, este acuzat de omor deosebit de grav.

“În 23 de ani, nimeni nu a făcut niciun gest să-l condamne pe acest individ. (...) M-am cutremurat de groază cand l-am văzut într-o emisiune televizată pe acest om spunând că şi-a făcut datoria”, a declarat Flavia Coposu.

„Mă gândesc cu tristeţe că pe Pământul ăsta mai trăiesc astfel de oameni, sau vorba fratelui nostru, suboameni”, a mai spus sora lui Corneliu Coposu.

"Condamnarea comunismului a fost un bluf. (...) .Niciunde nu s-a arătat o condamnare reală a comunismului. Eu nu am văzut niciun comunist condamnat", a adăugat Flavia Coposu.

Alexandru Vişinescu are acum 88 de ani şi locuieşte în Bucureşti. A fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, în perioada în care lideri politici precum Corneliu Coposu au fost supuşi unor tratamente inumane şi torturi.


Comentarii

ninel Unde este legea lustratiei? In ea sa se prevada limitarea pensiilor pentru securistii tortionari si pentru zelosii secretari de partid care sunt la fel de vinovati.

1 august 2013 15:36

VALI Ma baieti....daca am face tot ce propuneti voi pe aici.....ar fi o lume prea frumoasa si de altfel linistita si ...plictisitoare...Ia ganditiva.....ca am dreptate. Asa....e o distractie zilnica.....nu mai e nevoie de filme de comedie ...e deajuns sa citesti presa si aia nu toata doar cateva stiri si te prapadesti de ras......

1 august 2013 15:12

Dan E o manevra minora a cuplului de voioasa prezenta Ponta-Antonescu de a se lauda ei cum s-au luptat cu comunistii, ca pina la ei nimeni nu a facut-o...! Eu as incepe destructurarea mizeriei comuniste cu Iliescu (revolutie furata, mineriade, alegeri furate), as continua cu Voiculescu Felix (turnator, conturi Ceausiste, privatizari frauduloase), dar as ajunge si la acele rapciugi umane care au torturat in puscarii pe bietii detinuti politici, le-as taia pensiile si i-as baga in celule, la regimul pe care l/au creat ei. Macar sa crape pe principiul ca sfirsitul le incoroneaza viata de rahat...! Si pe turnatori i-as scoate definitiv din viata publica!!!!

1 august 2013 9:37

Vaxile mircica/val faci ce faci si tot la base ajungi,in fapt singurul care face exceptie de la regula intrucat mai deranjeaza 'sistemul' pe ici-colo

1 august 2013 9:11

mircea dar in cei 23 de ani cine i-a demascat pe cei care au fost preromovati in functii de conducere si decizie a progeniturilor Ceausiste ca de exemplu:Macovei fica unui securist notoriu,Georgescu -fiul unui comandant de penitenciar comunist,Traian Basescu nomenclaturist si turnator la securitatenent l fiul unui cumunist care a ifaptuit colectivizare in dobrogea,Haineala fica unui procuror comunist HAJNALsi multi foarte multi promovati pe merite de fagmilie politica PCRisti de dreapta

1 august 2013 8:49

val De aceasta situatie este vinovat incepind cu Iliescu si toata clasa politica si cea mai mare parte din mass-media care nu au actionat. Daca ne gindim ca la scurt timp dupa revolutie a fost ministru de interne de la PNTCD, Dejeu, au fost in functii importante Diaconescu si altii. La toti sa le fie rusine ca nu i-au condamnat pe toti cei care au contribuit la degradarea oamenilor si a tarii. Nu cred ca acestora trebuie aplicate dictoane Biblice sa-i iertam pe dusmanii nostrii. Asa s-au perpetuat aceleasi atitudini cu metode noi. Asa nu putem progresa pe calea democratiei deoarece acel tip de comportament se mentine si la cei tineri,care unii nu au avut legaturi cu trecutul. javra Ordinara este un "demn" urmas al securistilor si conducatorilor de partid.

31 iulie 2013 23:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.