Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Israelul şi Autoritatea Palestiniană au fost de acord să poarte negocieri directe cel puţin nouă luni, anunţă Departamentul de Stat al Statelor Unite, conform Mediafax.

"Este vorba de începerea negocierilor directe în cadrul unui calendar de cel puţin nouă luni", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

"Vom face toate eforturile pentru a ajunge la un acord în această perioadă, dar nu este vorba de un termen limită, ci de un acord pentru a putea continua", a insistat oficialul american.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a salutat reluarea negocierilor israelo-palestiniene, apreciind că este vorba de un moment "promiţător" şi avertizând că cele două părţi vor avea de făcut "alegeri dificile".

"Partea cea mai dificilă abia urmează şi sper că atât israelienii, cât şi palestinienii vor aborda discuţiile cu bună-credinţă, cu determinare şi atenţie sporită", a declarat Obama.

La rândul său, ministrul israelian al Justiţiei, Tzipi Livni, emisarul ţării sale la negocierile care vor fi reluate luni seara, la Washington, a anticipat că discuţiile vor fi "dificile şi problematice".

Secretarul de Stat american, John Kerry, l-a numit pe Martin Indyk în funcţia de emisar al Washingtonului pentru medierea negocierilor dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană. Numirea lui Martin Indyk, fost ambasador american în Israel, intervine în contextul în care luni va avea loc prima reuniune a reprezentanţilor Israelului şi Autorităţii Palestiniene din ultimii trei ani. John Kerry a îndemnat părţile participante la negocieri să caute "compromisuri rezonabile".

Integral pe România LiberăComentarii

Baciu Ce se va naste dupa cele 9 luni de fecundare si gestatie israelo-palestiniana ramane de văzut, mai ales cand masculul predominant e SUA se pot ivi surprizele...copii cu doua capete. Un lucru e sigur, produsul de conceptie va fi mascul si tăiat imprejur...

29 iulie 2013 23:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.