Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite "nu vor cere pedeapsa cu moartea" contra lui Snowden, fostul consultant NSA blocat în aeroportul din Moscova, a declarat secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, potrivit Mediafax.

Această declaraţie a fost primită de către ministrul rus al Justiţiei, Alexandr Konovalov, după ce acesta l-a întrebat pe omologul său american cu privire la statutul lui Edward Snowden.

Holder i-a explicat lui Konovalov că temerile lui Snowden sunt "nejustificate" şi nu reprezintă un motiv de a cere azil politic în Rusia.

"Snowden nu va fi torturat. Tortura este ilegală în Statele Unite", a afirmat Holder.

Ministrul american a menţionat că Snowden "poate călători" şi părăsi Rusia. "Deşi i s-a revocat paşaportul pe 22 iunie 2013, Snowden continuă a fi cetăţean american. El este eligibil pentru a primi un paşaport cu valabilitate limitată pentru a se întoarce direct în Statele Unite", a declarat Holder, precizând că ţara sa este pregătită să-i ofere lui Snowden "imediat" acest document.

"Considerăm că aceste asigurări sunt suficiente pentru a elimina motivele, potrivit cărora Snowden ar trebui tratat drept refugiat sau să beneficieze de azil, temporar ori de alt tip", a afirmat ministrul american.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.