Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

CIA s-ar afla în spatele fabricării super-virusului Stuxnet şi ar fi atacat o uzină nucleară din Iran cu această „armă cibernetică”. Virusul Stuxnet, considerat o adevărată armă de război, a fost creat în urmă cu un an, cu scopul precis de a provoca daune însemnate uzinei nucleare Busehr, relatează Daily Mail.

Potrivit expertului în securitate Ralph Langner, virusul Stuxnet a deschis un nou capitol in istoria omenirii. Expertul consideră că „proliferarea armelor cibernetice nu mai poate fi oprită în acest moment”.

Virusul Stuxnet este unul extrem de sofisticat. A găsit vulnerabilitaţi la Windows, a penetrat şi trecut peste sistemul de control industrial conceput de Siemens.


Comentarii

terezu @nicu dizidentu: ce am vrut sa subliniez este faptul ca ei se pregatesc temeinic pentru astfel de razboaie, adica razboaiele cibernetice. Cum de altfel si rusii inainte sa atace Georgia cu o luna inaint au perturbat toate retelele de telefonie mobila, era un zgomot in retele fantastic, cu greu puteai sa faci un apel. Ei se pregatesc, si chiar baga bani in arme cibernetice, si pregatesc oameni pentru asa ceva, in mod evident. Ce se intampla la noi, asta e alta discutie. Referitor la "Generalii" nostrii as enumera aici si pe Ontanu (un Dinu Paturica contemporan) pe Iordanescu (pupator de icoane pe stadioane) si ar mai fi si altii anchetati de DNA.

8 decembrie 2011 0:20

nicu dizidentu @terezu Ce semnificatie are faptul ca SUA au un general pt domeniul cibernetic? Si noi avem pentru izmene, parcuri auto etc Generali. Unul e Gabriel Oprea. Si asta inseamna ca putem fi periculosi in izmene?

7 decembrie 2011 22:11

Corectu' ATENTIE!!!! Americanii sunt doar cu numele, ei sunt minoritari in SUA restu sunt EVREI IMPUTITI si Rasa: Afro... Deci? razboaiele sunt opera .... pacat ca a murit Furrerul german

7 decembrie 2011 19:22

Haman @piticu-nu de arme nucleare e vorba!Iranul are cele mai mari rezerve de gaze naturale dupa Rusia si cele mai mari rezerve de petrol dupa Arabia Saudita!Americanii vor totul pentru ei ,nici o sansa pentru China sau Europa! plus ca iranienii mai vand si pe euro nu numai pe dolari si asta deranjeaza SUA !

7 decembrie 2011 19:04

Thunder ce stire ...bomba.... de parca programul de operare Windows ar fi fost pt prima data ,,penetrat'' . Daca s-a intamplat asta inseamna ca iranienii chiar sunt prosti gramada....!!!

7 decembrie 2011 18:31

Piticu porno Ma da naspa sunt si americanii astia, da nici aia din Iran sunt prosti, pe ei ii mananca in cur ca pe aia din Coreia de Nord rachete nucleare etc. Ce drac nu pot sa isi vada si aia de viata lor si de islamu lor, exact cum isi vad aia din Arabia Saudita, Dubai etc, care sunt musulmani, se roaga de cate ori pe zi vor, si nu ii deranjeaza nici dracu, si toata lumea e fericita. Da na, acuma ca tot timpu cand nu poti sta in banca ta, cand iti tot umfli muschii se gaseste unu care sa iti arate ca e mai tare.

7 decembrie 2011 17:00

terezu Domnilor ... nu sunt deloc povesti. In momentul de fata razboaiele se duc pe mai multe fronturi. Primul este cel economic (ii bagi restrictii pe piete, ii reduci drastic comertul tarii respective, practic il blochezi) Al doilea este razboiul cibernetic, ii distrugi sistemele de comunicatii, sistemele securizate de transferuri bancare, sistemele de control al surselor energetice). In tot acest timp duci un razboi mediatic, asta e cel mai greu de dus si de castigat, trebuie sa faci opinia publica sa creada necesara o interventie militara. Iar cand pe ala l-ai terminat in tot timpul asta, invazia militara e doar o chestiune simpla de realizat, ala fiind in imposibilitatea de a se mai apara, dupa ce i-a distrus tot, de la schimburi de marfuri comerciale, pana la sisteme energetice si de transport. Invazia militara dureaza foarte putin, pagubitul n-are cum sa reziste prea mult in conditiile de blocaj impuse de atata timp. Trendul mi-e mi-a fost clar de la inceput Irak - Iran - Siria. Si nu uitati un lucru referitor la problema de fata, in 2007 sau 2006 SUA a dat prima oara in istorie gradul de General specializat in razboiul cibernetic. Deci au un general pentru asa ceva.

7 decembrie 2011 16:08

anca ce timpuri!

7 decembrie 2011 15:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.