Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Televiziunile generaliste trebuie să difuzeze săptămânal cel puţin 120 de minute de emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ, iar televiziunile de ştiri 30 de minute, a decis, miercuri, Senatul, care este forul decizional în privinţa acestei iniţiative legislative, informează Mediafax.

Senatul a adoptat, cu amendamente, o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a Legii 504/2002 a audiovizualului, al cărei autor este deputatul PNL Gheorghe Taloş.

Potrivit unui amendament propus plenului de Comisia pentru cultură şi acceptat de senatori, transmiterea acestor programe nu se va putea face în intervalul orar 1.00 - 7.00. Membrii comisiei de specialitate au argumentat adoptarea unei astfel de restricţii prin faptul că astfel se va evita difuzarea emisiunilor culturale la ore fără audienţă.

În cazul programelor oferite publicului de radiodifuzorii care transmit programe de televiziune specializate în ştiri, aceştia trebuie să rezerve săptămânal cel puţin 30 de minute pentru emisiuni cu conţinut cultural sau educativ.

În sensul legii, sunt emisiuni cu conţinut cultural acele emisiuni în care se transmit, printre altele, muzică clasică, cultă, contemporană, în care sunt prezentate expoziţii de artă plastică şi decorativă, colecţii ale unor muzee. În aceeaşi categorie intră prezentarea de evenimente editoriale, emisiuni de cultivare a limbii române, recitaluri de poezie, recenzii de carte, piesele de teatru prezentate într-un cadru critic sau istoric, transmiterea de spectacole de dans şi de balet, spectacole de circ, emisiunile privind cultura populară.

Iniţiativa legislativă, care a trecut tacit de Camera Deputaţilor, a fost adoptată de Senat, forul decizional, cu 86 de voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Integral pe România LiberăComentarii

Ibse Emisiunile de bârfe , gen " acces direct " , "wow-nu-ştiu-cum " , Măruţă etc ar trebui trimise între orele 00-07 !

13 februarie 2013 8:12

rui duarte respect si io ! pai ...dragusanu parca presteaza la capatos, asa-i ?:)

7 decembrie 2011 18:31

@rui duarte Cu respect, dar a-ti omis ( probabil din lipsa de timp si spatiu ) emisiunile "culturale' ale lui Capatos si DD.

7 decembrie 2011 16:47

rui duarte la naiba ! pai nu dau,domnule, atita cultura televizata?! mari artisti , gen bianca dragusanu, crudutza, botezatu ...emisiuni nemuritoare, cultural-educative , precum nora pentru mama,ochii din umbra, sa te prezint parintilor ...samd, bune pentru filmoteca de aur a natiunii...despicatori-de-fire-de-par-in patru, gen monica tatoiu ( care,cica, a semnat contracte si cu gsp,digi si sport.ro) , oameni rafinati,culti,. precum gigi becali si verii sai , samd...cita cultura sa mai transmita si bietele televiziuni?!

7 decembrie 2011 15:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.