Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mișcarea Populară, moșită de Traian Băsescu la un restaurant din Capitală, va depune astăzi oficial actele pentru înscrierea ca partid. Anunțul oficial a fost făcut nu de unul din membrii Mișcării Populare ci de încă democrat-liberala Elena Udrea, Nuți pentru prieteni, care pare să fi devenit, în lipsa unei poziții de conducere în PDL, purtătorul de cuvânt al noii formațiuni. Astfel, prin intermediul Elenei Udrea, opinia publică a aflat că partidul binecuvântat de președinte se va înscrie astăzi la Tribunal, iar președintele formațiunii va fi Eugen Tomac, fost deputat PDL și, ceea ce-l recomandă mai tare, fost consilier al președintelui Băsescu. De altfel, Mișcarea Populară a fost construită chiar în birourile Cotrocenilor, aproape toți consilierii prezidențiali fiind printre întemeietorii Mișcării.

Anunțul privind înființarea unui nou partid, Mișcarea Populară, nu este nou, consilierii lui Băsescu anunțând de mai multă vreme intenția transformării mișcării civice într-una politică. Interesantă este doar graba cu care se lucrează la înscrierea oficială a formațiunii. Graba este dată de alegerile europarlamentare din mai 2014. Dacă Mișcarea Populară nu se înscrie în această toamnă în registrul partidelor politice, nu va reuși să participe la alegerile europarlamentare din 2014, iar ratarea acestui moment ar putea face inutilă apariția unei noi construcții politice .Ca să nu mai vorbim că Elena Băsescu nu ar mai avea pe listele cărui partid să candideze pentru un nou mandat de europarlamentar.

Din aceste motive, președintele a trecut practic de la susținerea declarativă a Mișcării Populare la fapte concrete. Astfel, sâmbătă, la o bere rece, l-a convins pe deputatul PDL Mircea Andrei să-și dea demisia din partid și să plece, cu arme și bagaje, la Mișcarea Populară.

În bagajele lui Mircea Andrei se află, pe lângă foarte mulți bani(vezi declarația de avere) făcuți în afaceri cu ginerele lui Bebe Ivanovici sau cu Sorin Ovidiu Vîntu, și 22 de primari din Argeș care, printr-o șmecherie , au reușit să plece din partid fără să-și piardă mandatele de edili. Mircea Andrei a spus că, înainte de a-și da demisia din PDL, a condus ședința Consiliului de Coordonare al Organi­zației PDL Argeș, care a decis excluderea a 22 de primari din partid, pe motiv că aceștia și-au dat demisia din funcțiile politice și nu mai vor să activeze politic.

Integral în Curentul

Integral pe Curentul