Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mişcarea Populară, moşită de Traian Băsescu la un restaurant din Capitală, va deveni, de astăzi, partid  politic. Anunţul oficial a fost făcut nu de unul din membrii Mişcării Populare ci de încă democrat-liberala Elena Udrea, care pare să fi devenit, în lipsa unei poziţii de conducere în PDL, purtătorul de cuvânt al noii formaţiuni.

Astfel, prin intermediul Elenei Udrea, opinia publică a aflat că partidul binecuvântat de preşedinte se va înscrie astăzi la Tribunal, iar preşedintele formaţiunii va fi Eugen Tomac, ales deputat în diaspora sub sigla PDL, dar care a demisionat zilele trecute din partidul lui Vasile Blaga, anunţă GÂNDUL.

Pus în faţa anunţului public al Elenei Udrea, Eugen Tomac a confirmat că va coordona, până la primul congres, activitatea Partidului Mişcarea Populară. Plecarea lui Tomac din PDL, afirmă ADEVĂRUL, s-a produs chiar săptămâna trecută, imediat după venirea lui Traian Băsescu din Republica Moldova, unde a fost însoţit desigur şi de Tomac. De altfel, observă EVENIMENTUL ZILEI, Mişcarea Populară a fost construită chiar în birourile Cotrocenilor, aproape toţi consilierii prezidenţiali fiind printre întemeietorii Mişcării.

Eugen Tomac este un politician tânăr (31 de ani), lipsit de anvergură politică, toată activitatea sa politică de până acum fiind concentrată exclusiv pe Republica Moldova şi pe românii din afara graniţelor ţării, motiv pentru care este aproape total necunoscut în România. E evident, pentru CURENTUL, că un asemenea handicap nu poate fi depăşit uşor, mai ales când o ai pe Elena Udrea purtătoare de mesaj...

Cert este, după cum afirmă ANTENA3, că formaţiunea va primi membri noi din rândul PDL, mai ales că din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau demisia din partidul condus de Vasile Blaga, iar PDL are probleme în teritoriu.

Unul dintre dezertorii din PDL este fostul senator Mircea Andrei, cel care până ieri a fost liderul PDL Argeş. Deşi mai nimeni nu îl cunoaşte, Mircea Andrei este un personaj total special. Pentru a dezerta în bloc acesta s-a folosit de mici tertipuri avocăţeşti. Iniţial, el decis excluderea a 22 de primari din partid, pe motiv că aceştia şi-au dat demisia din funcţiile politice şi nu mai vor să activeze politic, anunţă ZIUA VECHE.

În realitate, explică ROMÂNIA LIBERĂ, dacă aceştia ar fi demisionat din PDL şi-ar fi pierdut mandatul de primar. Aşa, aceştia au fost excluşi pentru a rămâne pe funcţii, deşi au fost aleşi în numele PDL. Mai apoi, însuşi liderul PDL Argeş a demisionat el motivând prin faptul că Vasile Blaga şi conducerea PDL „au uitat că există judeţul Argeş“. În realitate, demisia sa vine după berea băută sâmbătă la o petrecere câmpenească la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu iar cei doi au stat la aceeaşi masă.

NAŢIONAL susţine că pentru că este preşedinte, Traian Băsescu a beneficiat de o ofertă specială în localitatea  Ungheni, judeţul Argeş: La o bere băută cu preşedintele filialei PDL Argeş, şeful statului a primit 22 de primari democrat-liberali şi un lider de organizaţie.

Însă preşedintele Traian Băsescu a declarat, citat de ANTENA3, că nu a invitat nici un primar al Partidului Democrat Liberal în Mişcarea Populară şi că fabulaţia cu „a fost Băsescu la Argeş şi au plecat primarii“ nu este valabilă.

Cert este, după cum constată ROMÂNIA LIBERĂ, că în timp ce partidul lui Traian Băsescu se naşte, PDL este în degringoladă. COTIDIANUL  susţine că PDL e distrus bucată cu bucată, dezasamblat, făcut ţăndări, iar Traian Băsescu acţionează după zicala „Eu te-am făcut, eu te omor“.

Supărat că n-a fost aleasă Elena Udrea preşedinte, Băsescu se răzbună pe mai vechiul său adversar Vasile Blaga. Nu s-au simpatizat niciodată prea mult, deşi Blaga i-a fost mai loial decât era cazul. Iar marea bătălie între PDL şi PMP va fi pe cele 15 procente pe care le indică azi sondajele în dreptul oricărei formaţiuni identificate cu Băsescu.