Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mişcarea Populară, moşită de Traian Băsescu la un restaurant din Capitală, va deveni, de astăzi, partid  politic. Anunţul oficial a fost făcut nu de unul din membrii Mişcării Populare ci de încă democrat-liberala Elena Udrea, care pare să fi devenit, în lipsa unei poziţii de conducere în PDL, purtătorul de cuvânt al noii formaţiuni.

Astfel, prin intermediul Elenei Udrea, opinia publică a aflat că partidul binecuvântat de preşedinte se va înscrie astăzi la Tribunal, iar preşedintele formaţiunii va fi Eugen Tomac, ales deputat în diaspora sub sigla PDL, dar care a demisionat zilele trecute din partidul lui Vasile Blaga, anunţă GÂNDUL.

Pus în faţa anunţului public al Elenei Udrea, Eugen Tomac a confirmat că va coordona, până la primul congres, activitatea Partidului Mişcarea Populară. Plecarea lui Tomac din PDL, afirmă ADEVĂRUL, s-a produs chiar săptămâna trecută, imediat după venirea lui Traian Băsescu din Republica Moldova, unde a fost însoţit desigur şi de Tomac. De altfel, observă EVENIMENTUL ZILEI, Mişcarea Populară a fost construită chiar în birourile Cotrocenilor, aproape toţi consilierii prezidenţiali fiind printre întemeietorii Mişcării.

Eugen Tomac este un politician tânăr (31 de ani), lipsit de anvergură politică, toată activitatea sa politică de până acum fiind concentrată exclusiv pe Republica Moldova şi pe românii din afara graniţelor ţării, motiv pentru care este aproape total necunoscut în România. E evident, pentru CURENTUL, că un asemenea handicap nu poate fi depăşit uşor, mai ales când o ai pe Elena Udrea purtătoare de mesaj...

Cert este, după cum afirmă ANTENA3, că formaţiunea va primi membri noi din rândul PDL, mai ales că din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau demisia din partidul condus de Vasile Blaga, iar PDL are probleme în teritoriu.

Unul dintre dezertorii din PDL este fostul senator Mircea Andrei, cel care până ieri a fost liderul PDL Argeş. Deşi mai nimeni nu îl cunoaşte, Mircea Andrei este un personaj total special. Pentru a dezerta în bloc acesta s-a folosit de mici tertipuri avocăţeşti. Iniţial, el decis excluderea a 22 de primari din partid, pe motiv că aceştia şi-au dat demisia din funcţiile politice şi nu mai vor să activeze politic, anunţă ZIUA VECHE.

În realitate, explică ROMÂNIA LIBERĂ, dacă aceştia ar fi demisionat din PDL şi-ar fi pierdut mandatul de primar. Aşa, aceştia au fost excluşi pentru a rămâne pe funcţii, deşi au fost aleşi în numele PDL. Mai apoi, însuşi liderul PDL Argeş a demisionat el motivând prin faptul că Vasile Blaga şi conducerea PDL „au uitat că există judeţul Argeş“. În realitate, demisia sa vine după berea băută sâmbătă la o petrecere câmpenească la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu iar cei doi au stat la aceeaşi masă.

NAŢIONAL susţine că pentru că este preşedinte, Traian Băsescu a beneficiat de o ofertă specială în localitatea  Ungheni, judeţul Argeş: La o bere băută cu preşedintele filialei PDL Argeş, şeful statului a primit 22 de primari democrat-liberali şi un lider de organizaţie.

Însă preşedintele Traian Băsescu a declarat, citat de ANTENA3, că nu a invitat nici un primar al Partidului Democrat Liberal în Mişcarea Populară şi că fabulaţia cu „a fost Băsescu la Argeş şi au plecat primarii“ nu este valabilă.

Cert este, după cum constată ROMÂNIA LIBERĂ, că în timp ce partidul lui Traian Băsescu se naşte, PDL este în degringoladă. COTIDIANUL  susţine că PDL e distrus bucată cu bucată, dezasamblat, făcut ţăndări, iar Traian Băsescu acţionează după zicala „Eu te-am făcut, eu te omor“.

Supărat că n-a fost aleasă Elena Udrea preşedinte, Băsescu se răzbună pe mai vechiul său adversar Vasile Blaga. Nu s-au simpatizat niciodată prea mult, deşi Blaga i-a fost mai loial decât era cazul. Iar marea bătălie între PDL şi PMP va fi pe cele 15 procente pe care le indică azi sondajele în dreptul oricărei formaţiuni identificate cu Băsescu.


Comentarii

contribuabilu` Sa ne fie rusine tuturor celor care am votat asemenea specimene de "politicieni " sau "administratori " ! Oameni fara rusine, fara principii, fara orice !

24 iulie 2013 8:28

contribuabilu` Sa ne fie rusine tuturor celor care am votat asemenea specimene de "politicieni " sau "administratori " !

24 iulie 2013 8:27

hihihi @v: Romanii s-au trezit si si-au dat seama ca cei ce sunt acum la conducere, numiti cu drag grup infractional organizat de unul de-al lor (Ioan Rus), nu sunt decat canaliile care au dat cel mai penal guvern din toata istoaria lumii. record mondial de incompetenta si hotie, asa ca nu e de mirare ca anul acesta e mai rau decat anul trecut.

23 iulie 2013 18:14

si cu doctorate! in poza de mai sus vezi cetatenii "cultivati vizionari, civilizati si inteligenti" ai ...nu mai stiu carui partid...

23 iulie 2013 17:10

pensionar Mare oftica! Mare!!! Da cu astia, de ar fi fost alesi cu 70% sa conduca si ei au crezut ca au ocupat tara, intr-un razboi contra romanilor, sunteti incantati? Agramati, repetenti, plagiatori, mitomani si incompetenti, clientii vesnici la banii publici!!! Astia va plac, nu? Ca, dupa ce dau pe gat suficienta tarie pentru a se inrosi si a le iesi ochii din cap, precum la broscoii aflati in perioada de rut, mai pun de-o lovitura de stat; ca doar la atat se pricep ei! Ce proiecte, ce planuri, ce viitor pentru tara asta? Pentru ei conteaza prezentul, prin care neam de neamul lor sa aiba asigurat viitorul; noua ne pot pleca din tara copiii, ca nu e loc pentru ei! Macar bine ca mai prind curaj sa iasa la suprafata si oameni ca acestia: scoliti de-adevaratelea, cultivati, seriosi, vizionari si patrioti, civilizati si inteligenti. Si cu doctorate pe bune... Nu ca altii... Hahaha!!!

23 iulie 2013 16:49

v Javra Ordinara nu se impaca cu ideea sa fie trecut in planul doi. El isi pregateste un alt "pseudopartid" care sa-l sustina in viitoarele alegeri, eventual presedintiale, ca doar si Iliescu a beneficiat de trei mandate pe o chichita "avocateasca". Eu totusi mai sper ca Romanii sa-si dea seama cu cine au de a face si sa nu mai voteze cu Bashinescu. Totusi m-a ingrijorat filmarea cu idiotul la Costesti, unde a fost inconjurat de oameni (este drept puteau fi si securisti). Oare romanii mu s-au trezit sa-si dea seama ce Jigodie este Bashinescu?

23 iulie 2013 16:37

Lingaul Mai trogodeala ,ieri spuneai ca nu ai avut nici un amestec la dezlipirea de PDL ,iar aici bei cu oricine numai sa-ti atingi scopul.Dezbinarea e arta ta ,asta e scoala securitatii si vad ca la asta ai fost premiant.O rusine de pres pentru tara noastra,mitocan ,incult ,mincinos si ranchiunoas.

23 iulie 2013 16:03

pensionar sarac Asa de saraci suntem ca un primar cu venit de 100 de ori ca un pensionar dupa 41 ani munca se vinde PENTRUO BERE CU basescu.BRAVO.

23 iulie 2013 14:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.