Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ultra-profesionistul ministru al fondurilor europene, pesedistul Eugen Teodorovici, ca și guvernul Ponta în ansamblu nu au primit notă de trecere din partea Comisiei Europene , fiind trimiși să-și refacă temele peste vară și să se întoarcă la toamnă cu ele, în speranța că vor reuși să-i convingă pe oficialii de la Bruxelles că au un program serios, coerent, pentru atragerea banilor europeni. În timp ce Victor Ponta se împăunează la București cu rezultatele iluzorii ale programului economic al USL, oficialii de la Bruxelles au respins pentru a doua oară programul pentru absorbția fondurilor în perioada 2014-2020.

Comisia Europeană a atenționat Guvernul de la București că proiectul Acordului de Parteneriat transmis către Bruxelles, care va reglementa modul de utilizare a banilor comunitari pentru 2014-2020, este incoerent și fără priorități clare, solicitând ca documentul să fie refăcut „peste vară“, până în luna septembrie. Cu alte cuvinte, am rămas corigenți și trebuie să ne prezentăm în toamnă cu un nou program, sperând că a treia oară va fi cu noroc.

Avertismentul a fost notat de către reprezentanța permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, care i-a atenționat mai departe pe reprezentanții Guvernului de la București că o eventuală respingere a acestui proiect de către Comisia Europeană, în urma consultărilor inter-servicii care vor avea loc, riscă să conducă la întârzieri în adoptarea viitoarelor programe operaționale și în implementarea lor chiar de la începutul anului viitor, fapt ce ar crea noi probleme în absorbția fondurilor europene.

Problemele au fost reclamate, conform unui document oficial obținut de Mediafax, la începutul lunii iulie, la reuniunea informală avută la Bruxelles de către reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Muncii, Ministerului Educației și Ministerului Agriculturii cu membrii mai multor servicii ale Comisiei Europene, respectiv Directoratul General de Politică Regională (DG REGIO), Directoratul General pentru Ocuparea Forței de Muncă (DG EMPL), Directoratul General de Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI) și Directoratul General de Pescuit și Afaceri Maritime (DG MARE). Despre aceste lucruri cabinetul Ponta nu a suflat un cuvânt, deși absorbția banilor europeni este o chestiune vitală pentru România.

Integral în Curentul

Integral pe Curentul