Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lipsa unei strategii la nivelul Guvernului, a ministerelor şi a autorităţilor locale riscă să întârzie cu doi ani absorbţia celor aproape 40 de miliarde de euro alocate României în perioada 2014-2020.

Comisia Europeană a criticat dur Guvernul Ponta pentru că nu are o strategie coerentă privind accesarea fondurilor europene alocate ţării noastre în perioada 2014-2020. Dacă Acordul de Parteneriat, documentul care va arăta exact modul în care vor fi cheltuite fondurile europene şi ce instituţii se vor ocupa de supravegherea modului în care aceşti bani vor fi cheltuiţi, nu va fi gata până în septembrie, negocierile pe programele operaţionale vor fi întârziate.

În plus, statul român trebuie să ţină cont de solicitările formulate de mai-marii de la Bruxelles, dacă vrea bani pentru marile proiecte, ca, de exemplu, autostrăzile.

De altfel, sectorul cel mai lovit de ineficienţa autorităţilor de la Bu cureşti este cel al Transporturilor, unde nici măcar nu a fost elaborat Master Planul în domeniu. Astfel, şansele ca marile proiecte de infrastructură rutieră, cum ar fi construcţia de autostrăzi, să fie realizate cu fonduri europene într-un termen mai scurt scad. Trebuie precizat că Executivul mizează în special pe banii europeni pentru realizarea marilor proiecte de tipul autostrăzilor.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul Zilei