Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O serie de substanţe periculoase au fost adăugate în mai multe băuturi Coca Cola care se comercializează în nordul Chinei, unde poliţia investighează moartea unui copil şi îmbolnăvirea altor oameni, relatează Bloomberg.

Băutura în cauză este Minute Made, un lapte cu pulpă şi aromă de căpşuni. Incidentul s-a petrecut în data de 28 noiembrie în oraşul Changchun, unde alţi doi rezidenţi s-au îmbolnăvit. Mama copilului decedat este încă în spital în condiţii stabile, iar cei doi au fost externaţi, potrivit Xinhua.

Reprezentanţii Coca Cola au declarat că societatea a verificat producţia şi depozitarea produselor sale şi a realizat teste împreună cu Centrul Naţional Chinez pentru Testarea şi Supervizarea Calităţii Alimentelor, iar acestea au arătat că produsele sale sunt sigure.

Băuturile Minute Maid, realizate de subisidiara locală Jilin, au fost scoase de la vânzare, mai relatează agenţia de presă.

Coca Cola şi partenerii săi chinezi au anunţat în august planuri de a investi 4 miliarde de dolari în economia asiatică pentru câştiga cotă de piaţă de la rivala Pepsi.
Integral pe Jurnalul Național