Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Discrepanţele dintre bogaţii şI săracii planetei cresc în ţările dezvoltate pe măsură ce muncitorii calificaţi primesc beneficii iar directorii şi bancherii beneficiază de piaţa globală a muncii, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare Economică şI Dezvoltare (OECD).

Veniturile medii ale celor mai bogaţi 10% din populaţie sunt acum de nouă ori mai mari decât cele ale celor mai săraci 10%, potrivit raportului. Diferenţa a crescut cu 10% din anii '80 până acum, scrie Bloomberg.

Mexic, SUA, Israel şI Marea Britanie sunt printre statele unde diviziunea este foarte pregnantă, în vreme ce Danemarca, Norvegia, Belgia şI Cehia sunt printre cele cu cea mai mică diferenţă.

Raportul este de 14 la 1 în SUA şI Israel, comparativ cu 10 la 1 în Marea Britanie, Italia şI Japonia şi de 6 la 1 în Germania şI Danemarca.

"Contractul social începe să se destrame în multe ţări”, a declarat secretarul general al OECD, Angel Gurria. "Studiul demitizează presupunerea că beneficiile creşterii economice vor ajunge automat la cei dezavantajaţi şI că o inegalitate mai mare duce la o mai mare mobilitate socială”, a completat el.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.