Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul portughez a anunţat, vineri, o taxă suplimentară de cel puţin 5% pentru companiile cu profituri de peste zece milioane de euro, măsura de austeritate fiind necesară pentru a respecta obiectivele fiscale convenite în pachetul de ajutor financiar de la UE şi FMI, transmite Reuters.

După ce joi a prezentat un set de măsuri de reducere de cheltuieli, care practic diminuează salariile angajaţilor din sectorul public, premierul Pedro Passos Coelho (foto) a afirmat că anul următor companiile cu profit de peste zece milioane de euro vor trebui să plătească o taxă suplimentară de cel puţin 5%.

Portugalia a impus o taxă de 2,5% pentru companiile cu profit mai mare de 2,5 milioane de euro în mai, înainte de a conveni pachetul de ajutor financiar de 78 de miliarde de euro cu finanţatorii externi.
Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Eu Hai sa furam (legal) de la aia de au succces si sa dam la cei fara pregatire si fara chef de munca... Da, asa o sa relanseze economia. In alte tari fara aberatii ca asta.

14 mai 2012 17:21

Un binevoitor Creșterea birurilor nu va fi o soluție bună niciodată. Atât timp cât cei care decid cum se cheltuiesc banii țărilor pe care le conduc, fac acest lucru ilogic și păgubos. Banii unei țări trebuie cheltuiți cu rost, iar în primul rând trebuie achitate datoriile externe naționale ale acelor țări. E singura soluție viabilă !

16 octombrie 2011 9:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.