Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Arctica intra intr-o noua perioada climatica, in care apa si aerul se incalzesc, gheata polara este mai putina, iar chimia oceanului se schimba. Aceasta este concluzia raportului unei echipe internationale de cercetatori, care monitorizeaza schimbarile rapide prin care trece Pamantul. Schimbarile cauzeaza modificari si in randul vietuitoarelor, atat la nivelul solului cat si la cel al apei, cu un habitat redus pentru ursii polari si morse. Pe de alta parte, balenele se bucura de o zona extinsa din care isi pot procura hrana.

Toate aceste schimbari sunt notate anual in Arctic Report Card, facut public joi. Raportul a fost intocmit de o echipa de cercetatori internationali din 14 tari.(..)Iata si cateva dintre elementele climatice definitorii ale anului 2011, facute publice in acest raport:

Atmosfera: in 2011, temperaturile medii anuale de la suprafata Oceanului Arctic erau cu aproximativ 1,5 grade Celsius mai mari decat in perioada 1981-2010.

Gheata: gheata arctica era in septembrie 2011 la al doilea cel mai scazut nivel inregistrat de sateliti din 1979 incoace.
Integral pe Green ReportComentarii

Oceanograf Tocmai aceasta incalzire sta la baza racirii care a inceput!!! Cheia racirii o constituie raportul dintre orientarea curentilor marini si salinitatea (mai scazuta acum) a apelor polare si subpolare. Apa mai calda, mai sarata si mai grea a Golfstream-ului se subduce apelor (sub)polare si nu mai incalzeste nordul Europei. Prostii nu stie (sic!).

2 decembrie 2011 17:19

Papa Proaganda eco-mafiei a intrat într-o noua faza: e mai aberanta, mai cretina si mai putin credibila ca niciodata. Vezi si Clima-gate II.

2 decembrie 2011 15:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.