Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Site-ul Wikileaks a publicat astăzi mai multe documente despre firmele care dezvoltă tehnologii de supraveghere şi despre transformării acestei industrii într-o afacere la nivel mondial. Baza de date prezentă pe site conţine 287 de documente intitulată "spy files" şi conţine documente de la companii de profil din peste 25 de ţări. Printre documente nu apare vreo firmă care operează din România.

"Societăţile de supraveghere deturnează computerele personale şi terminalele mobile, înregistrează fiecare folosire a lor, cât şi fiecare locaţie, chiar şi sunetele din camerele în care se află", anunţă Wikileaks.

Noile documente date publicităţii furnizează detalii asupra companiilor care fac miliarde de dolari din vânzarea instrumentelor tehnologice de urmărire. Majoritatea cumpărătorilor de astfel de produse sunt chiar guvernele anumitor state, afirmă Wikileaks.

Integral în Gândul

Integral pe GândulComentarii

teofan supraveghem saracia...

2 decembrie 2011 15:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.