Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România e ca un sac plin cu bani, dar peticit prost şi care pierde banii pe la toate peticele. Evident, sub fiecare petic aşteaptă un sac mai mic, plasat strategic acolo de un privat. Premierul Victor Ponta s-a plâns din nou de bâlbâiala celor responsabili în cazul rezilierii contractului cu americanii de la Bechtel.

Ponta este de părere că ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Şova, trebuia să comunice mai bine pe acest subiect. „Şova a zis că de luni începem, intrăm în linie dreaptă, dar neieşind să spună că negociem, a rămas că luni îl reziliem. L-am reziliat miercuri. Au fost 48 de ore în care eu nu am înţeles că e bine sau e rău că l-am reziliat”, a spus Victor Ponta, citat de ADEVĂRUL. Ponta a mai spus că în opinia sa, autostrada putea fi făcută: „Cel mai bine era să fie făcută autostrada, eu cred în continuare că putea fi făcută, dar nu mai dezgropăm acum asta”.

După aproape zece ani, cel mai păgubos contract al României a luat sfârşit, anunţă CAPITAL. Nota de plată: 1,47 mld. euro, mai mult de jumătate din valoarea contractului, dar ne alegem cu doar 52 din cei 415 kilometri ai autostrăzii Transilvania. La aceste sume se adaugă şi 37,2 milioane de euro pe care staul român trebuie să-i achite americanilor sub formă de penalităţi şi alţi 50 de milioane de euro, plăţi restante.

O altă „prostie“ făcută de România a fost prezentată de ministrului pentru Societatea Informaţională, Dan Nica. România este cea mai necompetitivă ţară din UE din cauza preţului la energia electrică şi a făcut „o prostie" atunci când a introdus certificatele verzi, care permit recuperarea investiţiilor în energia regenerabilă în numai doi ani, potrivit lui Nica, citat de ANTENA3.

„Proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, a venit şi ne-a spus un lucru pe care îl ştiam: Europa este necompetitivă datorită preţului la energie, iar România, la actualul preţ al energiei, este cea mai necompetitivă dintre toate ţările din UE. De ce? Din cauza şmecheriei cu certificatele verzi (...). România este singura ţară în care s-a făcut o asemenea prostie, să dai 160 euro pe megawatt când începe să bată vântul, dar în acelaşi timp se opresc toate termocentralele, ca să intre energia de la eoliene în sistem. Şi astfel s-a ajuns la o recuperare a investiţiilor în numai doi ani", a afirmat ministrul Dan Nica, într-o emisiune televizată, citată şi de ZIUA VECHE.

To Dan Nica, a spus la Pro TV, că a văzut la CNAS „raportările cum se fură sistemul“, dând ca exemplu un doctor care a prescris 100 de reţete pe zi, media ultimelor trei luni şi un altul care a dat 38.000 de trimiteri. „Păi, să vă dau un exemplu. Un medic care a prescris 100 de reţete pe zi, media în ultimele trei luni. Altul care a prescris 38.000 de trimiteri pe lună. Un pacient care a beneficiat pe lună de 100.000 de euro şi pe primul trimestru al acestui an de 500.000 de euro pentru medicamente prescrise compensate“, a spus Nica, precizând că se cunosc numele medicilor, numele pacientului şi de la ce farmacie a luat medicamentele compensate.

Şi tot Dan Nica, observă COTIDIANUL a dclarat, în contextul în care vorbea de informatizarea instituţiilor, că în România marea problema este evaziunea fiscală, care „în continuare este mare şi greu de depistat“. El a precizat că poate da un exemplu cum să fie depistată evaziunea fiscală.Comentarii

Eu Cine a aprobat sarlatania cu 'eolienele' si certificatele verzi? In nici un caz presedentia Romaniei, nu mai suntem pe vremea lui Ceasca!

3 iunie 2013 17:46

Bebe Baloteanu Măcelăritu Băsescu e de vină. Să-l tuf în gură! Tuf sună mai cu manieră! Dar tot muie e până la urmă!

3 iunie 2013 12:16

@ hihihi 3 iunie 2013 10:26 CicloPULE, tu râzi cam invers! Stau și mă-ntreb oare, nu cumva ești ăla chior de la Cotroceni? Dar ăla măcar zice România, nu românica, așa cum deformezi tu denumirea. Ai platfus la minte? Sau ai mintea odihnită? Sau ai un mare gol în cap? Nedeșteptule! CicloPULĂ ce ești!

3 iunie 2013 12:14

hihihi Ok, medicii sunt cei care falimenteaza rrrom manika, dar vezi xerox ca ai uitat si frizerii si ospatarii, ca si aia iau bacsis! Ca guvernul de repetentiplagiatoriincompetenti nu pricepe nimic si ca e doar propaganda, asta e clar din mai anul trecut, a inceput sa fie clar si pentru tine?

3 iunie 2013 10:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.