Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că ministerul a propus pentru posturile de ambasadori în Rusia şi SUA diplomaţi de carieră, fără a da nume, iar întrebat dacă George Maior este vizat pentru Washington, a răspuns: "Nu este un punct de interes nici pentru domnia sa", potrivit Mediafax.

"Domnul George Maior ocupă o responsabilitate extrem de importantă pentru statul român. Este şeful SRI, extrem de apreciat în comunitatea europeană şi euroatlantică. Reprezintă o poziţie fundamentală pentru statul român, astfel încât nu doar îmi imaginez, ci chiar ştiu că nu este un punct de interes nici pentru domnia sa, iar propunerile pe care le-am făcut se referă strict la cei care sunt membri ai corpului diplomatic românesc", a spus Corlăţean, întrebat despre Maior.

Anterior, surse oficiale declaraseră că Ministerul Afacerilor Externe a propus deja preşedintelui Traian Băsescu înlocuitorii ambasadorilor României rechemaţi din SUA, Rusia, Israel, fiind în toate cazurile diplomaţi de carieră.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de rechemare de la post pentru ambasadorii României în SUA, Adrian-Cosmin Vieriţa, în Federaţia Rusă, Constantin-Mihail Grigorie, şi în Israel, Edward Iosiper, aceştia aflându-se la final de mandat.

"Toţi ambasadorii pentru care domnul preşedinte Traian Băsescu a semnat marţi decretele de rechemare se află la încheierea mandatului legal", a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

De asemenea, preşedintele Băsescu i-a rechemat şi pe ambasadorii României în India -Valerica Epure, Argentina şi Paraguay - Manuela Breazu, Liban - Nicuşor-Daniel Tănase, Irlanda - Iulian Buga, Uruguay - Gheorghe Petre, Armenia - Crina-Rodica Prunariu, Filipine - Valeriu Gheorghe, Indonezia şi Timorul de Est - Gheorghe Vîlcu, aflaţi cu toţii la finalul mandatului.

Integral pe România Liberă