Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bine v-am regasit! Chiar daca va sta gandul la weekend cred ca mai e timp sa va puneti la curent cu ultimele stiri importante. Am ales una care are in centru un subiect mult discutat in ultima vreme si care a starnit multe valuri politice, in ambele tabere, adica in cea a puterii si in cea a opozitiei:
Partidul “Alba ca Zapada”, alias “Miscarea Populara”, alias “Noua Republica” .
Fluxurile de stiri anunta ca ” Noua Republica” s-a lansat aseara, in Bucuresti, la Casa de Cultura a Studentilor.
Evenimentul a fost reflectat diferit de mass-media iar Ion Iliescu a facut si el remarci la adresa noii platforme “ Noua Republica “, despre care vom vedea ce a spus.

Deocamdata sa urmarim ce relateaza EVENIMENTUL ZILEI care spune ca
prima întrunire a platformei "Noua Republică" a avut loc joi, în Capitală, într-o atmosferă potrivită mesajului de austeritate al mişcării. Într-o reuniune lipsită de fastul obişnuit al evenimentelor politice, fondatorii "Noii Republici", în blugi, sacouri şi fără cravate le-au prezentat celor circa 200 de susţinători prezenţi viziunea lor despre noul mod de a face politică.
Iniţiatorul mişcării, Mihail Neamţu, a definit Noua Republică drept "o platformă civică, dar cu ambiţii politice", care se va transforma în partid numai dacă acţiunile sale vor aduna suficienţi oameni dornici să se implice. Ţinta acesteia este să mobilizeze electoratul de centru-dreapta, care nu se mai regăseşte în actualele partide ce se revendică a aparţine acestui curent, precum şi pe toţi cei care sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică. "Credem că trebuie să ascultăm vocea cetăţenilor liberi şi puternici care şi-au luat viaţa în propriile mâini, că ei contează la fel de mult ca cei care sunt mereu asistaţi", a declarat Neamţu.

De altfel, mai spune sursa citata, clasa politică, în bloc, a fost obiectul criticilor lui Mihail Neamţu. "România merită mai mult decât îi rezervă elita anului politic 2011", a declarat el. "Cei care reprezintă nu pot fi mai prejos decât cei reprezentaţi. Este inacceptabil ce se petrece în România, avem în Parlament oameni condamnaţi penal care votează pentru dumneavoastră şi este inacceptabil că unul este chiar reprezentantul partidului de guvernământ". "Toate partidele politice sunt astăzi surde la glasul oamenilor care-şi câştigă singuri pâinea, la glasul cetăţenilor lipsiţi de imunitate şi liberi de orice şantaj, la cei dornici să lase generaţiilor următoare o altă moştenire decât zdrobitoarea povară a datoriilor statului".

PDL nu a fost, de altfel, scutit de criticile părintelui Noii Republici, care a reproşat democrat-liberalilor că "au trădat agenda reformatoare din 2004 a preşedintelui Traian Băsescu":
"Nu sunt omul PDL, nu sunt omul lui Traian Băsescu şi nu am fost pus să fac ceva", a mai subliniat acesta. Neamţu spune că el, ca şi ceilalţi simpatizanţi ai mişcării, sunt oameni pur şi simplu îngrijoraţi de viitor şi decişi să treacă la acţiune în loc să aştepte ca acesta să li se întâmple. "În ce ţară vrem să trăim şi ce moştenire vrem să lăsăm copiilor noştri?", s-a întrebat el, cu referire la datoria externă de aproape o sută de miliarde de euro a României. "În loc să lăsăm generaţiilor viitoare o zestre, le lăsăm o foarte scumpă notă de plată".

Printre reformele concrete pe care Noua Republică va încerca să le promoveze se numără, conform spuselor liderului ei, limitarea mandatelor primarilor şi şefilor de Consilii Judeţene.Această prevedere ar urma să-şi găsească locul într-un proiect de Constituţie scris după principiile dreptei. Acesta ar mai urma să le ofere cetăţenilor posibilitatea să poată rechema la ordine un parlamentar care intenţionează să se dedea traseismului politic.
De asemenea, magistraţii ar trebui să-şi asume constituţional răspunderea când greşesc. Acesta a mai înfierat procedura contractelor cu statul şi a licitaţiilor aranjate, spunând că numai o economie cu adevărat bazată pe concurenţă ar duce la eliminarea acestor practici.

Una dintre primele acţiuni ale Noii Republici va fi aceea de a trimite parlamentarilor o scrisoare prin care aleşilor să li se reamintească faptul că pe 22 noiembrie se împlinesc doi ani de la referendumul prin care românii au cerut 300 de parlamentari şi sistem unicameral. "Ei v-au sfidat. Să le spunem că referendumul e lege, nu tocmeală", a explicat Mihail Neamţu. Prin scrisoare, parlamentarilor li se va mai atrage atenţia că au de făcut şi proiectul de buget şi că acesta nu ar trebui să fie unul electoral.

Prezent la manifestare ca invitat de onoare, chiar dacă nu s-a înscris în ea, realizatorul de televiziune Radu Moraru a introdus în discursuri o notă de pragmatism. "Generaţia Liiceanu a pierdut bătălia pentru România pentru că, la primele zoaie care i s-au turnat în cap, s-a retras în turnul de fildeş şi i-a lăsat pe ceilalţi să acţioneze cu mijloacele specifice", a spus el. "Nu fi ipocrit, nu te prezenta ca o lebădă albă, vreau să văd cicatrici pe voi toţi. Lăsaţi schimburile de scrisorele, Lăzăroiu către tine... Nu merge. Vreau de la voi ceva greu. Vreau să-mi arăţi că te iei la trântă cu Vântu", l-a îndemnat el pe Mihail Neamţu.

Din ADEVARUL aflam ca lansarea “ Albei ca Zăpada” s-a consumat, aseară, într-o atmosferă austeră, într-o sală dezolantă din Casa Studenţilor, unde Mihail Neamţu şi-a primit simpatizanţii.
Părintele spiritual al Albei ca Zăpada politice, Sebastian Lăzăroiu, a lipsit. De altfel, nicio personalitate nu a făcut act de prezenţă. Singura persoană publică ce şi-a făcut apariţia la eveniment, în calitatea de „soldat al libertăţii" cum l-au botezat organizatorii, a fost Radu Moraru.
„Văd bobul de muştar care creşte", le-a spus Mihail Neamţu celor în jur de 100 de simpatizanţi ai proiectului său „Noua Republică", zis şi „Albă ca Zăpada".
Neamţu s-a lansat într-un discurs maraton de o jumătate de oră care a reuşit să plictisească audienţa, audienţă care primise asigurări că se va alege cu şepci, tricouri şi ceva muzică. Nimic din toate acestea. În schimb, Neamţu le-a promis celor prezenţi „o platformă civică cu ambiţii politice, adresată celor bântuiţi de interogaţii de genul “ In ce ţară vrem să trăim şi ce moştenire vrem să lăsăm".
„Noi suntem adevăraţii conservatori, nu cei care au moştenit doar privilegiile securităţii. Noua Republică este un legământ între cei ce-au fost, sunt şi vor fi o nouă clasă politică", a mai susţinut teologul Mihail Neamţu, în faţa unui public care părea că îşi pierduse răbdarea. Teologul a continuat: „România este o ţară minunată, care merită să fie iubită".

Radu Moraru a avut un îndemn pragmatic: „Orice ban e bun, dar nu face compromisuri cu oameni. Fii tată dur!" i-a transmis el fondatorului Noii Republici si l-a sfătuit să renunţe la schimbul de epistole cu Sebastian Lăzăroiu.

Ce spun fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu si ministrul de Externe , in exercitiu, Teodor Baconschi, aflam din ZIUA VECHE .
Lazaroiu a salutat apariţia platformei “Noua Republică“, iniţiată de Mihail Neamţu, un apropiat al PDL, considerând-o “cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare“.
Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat recent că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL “să se poziţioneze pe eşichierul politic ca principal partid de centru dreapta” şi să fie susţinut de “România care lucrează, nu de România care cerşeşte“. El a explicat ulterior, pe blogul său, că formula “România care cerşeşte” era “o metaforă” şi se referea la “o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial“, cetăţenii care se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus, la RFI, că nu regretă deloc fraza în care a folosit formula “România care cerşeşte“, precizând că s-a referit la “electoratul asistat, care e o victimă de fapt a demagogiei de stânga”, fraza fiind “un elogiu adus efortului inteligent”.

Parererea lui Ion Iliescu o gasim in ROMANIA LIBERA care consemneaza, citand Mediafax, ca acesta a declarat ieri, la o şedinţă a PSD Sector 3, că "se naşte acum un partiduleţ", Noua Republică, pentru care "vrăjmaşul principal este PSD", afirmând totodată că sunt lansate "tot felul de diversiuni propagandistice":
"Sunt multiple motive de necazuri şi de nemulţumiri din partea oamenilor. La toate astea se adaugă acum şi o guvernare proastă, care accentuează şi mai mult toate aceste necazuri. Uneori se spune şi Băsescu a avut aşa o formulare, toate guvernele din ultimii 20 de ani de zile au contribuit la tot ceea ce s-a întâmplat, la toată degradarea vieţii economice - fals, e un fals istoric şi un neadevăr. Alţii spun dreapta politică / stânga politică - dreapta înseamnă bunăstare, dezvoltarea capitalului, dezvoltare economică, stânga înseamnă sărăcie pentru că dezvoltă numai mentalitatea de cerşetor", a mai spus Ion Iliescu. El a amintit, adauga sursa citata, ca, în context declaraţiile recente ale ministrului de Exerne, Teodor Baconschi. "Aţi văzut la ministrul ăsta de Externe - cei care muncesc şi cei care cerşesc. Este o anumită mentalitate", a spus el.

"Se naşte acum un partiduleţ din ăsta - văd că este de unii prezentat ca marea descoperire - Noua Republică, formaţiune de dreapta şi pentru care vrăjmaşul principal este PSD şi obiectivul lor major să stopeze venirea stângii la putere, că asta ar fi o nenorocire pentru ţară. Sunt tot felul de diversiuni propagandistice pe această temă. Dacă ne uităm la istoria noastră, eu cred că cele mai bune guvernări au fost două, care au fost de stânga", a conchis fostul şef al statului.

Pun punct aici, si pana luni, cand ne vom reintalni, sper, pe noul site al Ziare.ro: www.ziarero.antena3.ro/beta , numai bine va doresc!