Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisarul european al Agriculturii, Dacian Cioloş, a spus, joi, referindu-se la faptul că Bruxelles este văzut ca "Înalta Poartă", că "oricât de înaltă ar fi poarta, tot are o clanţă" şi că această din urmă percepţie este cea care ar trebui să fie însuşită de către fermierii români, scrie Mediafax.

"Preşedintele Băsescu, unii dintre dumneavostră vorbeau aici de «Înalta Poartă», de ce face, ce taie şi spânzură Bruxelles-ul. Eu vreau să vă spun că oricât de înaltă ar fi o poartă, tot are o clanţă undeva. Important e să ştii să o găseşti să o deschizi şi să treci dincolo", a spus oficialul european.

El le-a cerut fermierilor români să renunţe la ideea delimitării "noi aici, în România, ei acolo în Europa", având în vedere faptul că sunt beneficiarii unei politici comunitare, respectiv Politica Agricolă Comună.

"Măcar dumneavoastă, în agricultură să ieşiţi din ideea asta - noi aici, în România, ei acolo, în Europa. Ieşiţi din ideea asta, sunteţi unul puţinele sectoare care beneficiază de o politică comună, Politica Agricolă Comună", a spus comisarul european.

El le-a mai spus fermierilor să abordeze "direct" Politica Agricolă Comună.

"Vă propun să abordaţi direct. Avem Politica Agricolă Comună, hai să vedem cum o folosim, cum o adaptăm, cum o integrăm la nevoile noastre", a precizat comisarul european, adăugând că România are "mare nevoie de reprezentare profesională" a agriculturii la toate nivelele.

Integral pe România LiberăComentarii

Bufnita Are clantza, cum sa nu. Insa majoritatea statistica a romanilor sunt prea mici de statura sa ajunga la ea. Nu ca ceilalti ar fi mai inalti, insa, ma tem, ca poarta aia se deschide numai cand vrea ea, intotdeauna de dinafara spre interior. Din interior, singura solutie, in nenumarate cazuri, e s-o tai cu autogenul, s-o spargi cu berbecul sau s-o rezolvi cu cateva sute de grama de Semtex. Mai rar, se poate si cu speraclu.

16 mai 2013 16:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.