Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vehiculele de transport marfă cu masa maximă autorizată de peste 3,5 zone trebuie dotate cu plăcuţe care să specifice dimensiunile şi masele maxime autorizate ale fiecărui vehicul. Dotarea cu astfel de plăcuţe va fi coordonată de RAR şi este obligatorie din data de 26 mai 2013.

Pentru vehiculele fără dispozitive cuplare remorcă/semiremorcă nu este necesară prezenţa la Registrul Auto Român, în timp ce pentru cele cu dispozitive cuplare se merge la RAR central sau la reprezentanţele din judeţ, pe bază de programare individuală, transmite Rtv.net.

Citeşte şi Autostrăzile lui Şova vor creşte în trei ani cât ale altora în 30

După determinarea datelor ce vor fi inscripţionate pe plăcuţe, RAR le va transmite furnizorului de plăcuţe şi va elibera proprietarului vehiculului un document cu datele necesare pentru ridicarea plăcuţelor.

Dacă nu este necesară prezentarea vehiculului, se achită o taxă de 87,40 de lei la agenţia RAR. Pentru vehiculele la care este necesară prezentarea, tarifele sunt de 189,00 de lei pentru autovehicule şi 160,40 de lei pentru remorci şi semiremorci.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.