Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Frumoasa actriţă Angelina Jolie a făcut, marţi, o dezvăluire şocantă: a făcut dublă masectomie ca să prevină cancerul.

Jolie a făcut această mărturisire într-un articol publicat în The New York Times, intitulat "Opţiunea mea medicală".

Actriţa a explicat motivul pentru care a luat cruda decizie a masectomiei: mama ei s-a luptat cu cancerul timp de aproape un deceniu şi a murit la vârsta de 56 de ani. A reuşit să-şi strângă în braţe primii nepoţi, însă nu şi pe cei care au venit pe lume mai târziu. Ei n-o vor cunoaşte niciodată şi nu vor simţi cât de iubitoare şi graţioasă era.

Angelina Jolie mai scrie că, potrivit doctorilor, exista pericolul să se îmbolnăvească de cancer: 87% pentru cancerul la sân şi 50% pentru cancerul ovarian. Aşadar, în urmă cu trei luni, a hotărât să prevină cancerul şi a făcut dublă masectomie.

"Scriu despre asta acum pentru că sper ca alte femei să aibă de câştigat de pe urma experienţei mele. Cancerul este în continuare un cuvânt care produce frică în inimile oamenilor şi dă o senzaţie puternică de lipsă de putere. Astăzi, cancerul poate fi detectat printr-o analiză de sânge. Aşa, afli care sunt şansele să faci cancer la sân sau la ovare şi să iei măsuri", subliniază Jolie.

"Aleg să nu-mi păstrez povestea secretă pentru că există foarte multe femei care nu ştiu că s-ar putea să trăiască în umbra cancerului. Speranţa mea este ca şi ele să se testeze şi dacă riscul apariţiei cancerul este ridicat, să ştie că există soluţii. Viaţa vine cu multe provocări. Cele care n-ar trebui să ne sperie sunt cele pe care le putem controla", conchide Angelina.

Integral pe România Liberă