Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai multe documente au fost ridicate joi dimineaţa, de procurorii Anticorupţie din Timişoara, de la locuinţele mai multor persoane de etnie romă. Potrivit unor surse apropiate anchetei, printre cei vizaţi ar fi fost mai mulţi membri din clanul Dulcea. Ancheta a fost cerută de procurorii din Germania care suspectau mai multe persoane de cetăţenie română, stabilite în această ţară, de comiterea mai multor fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cu sumele obţinute persoanele vizate şi-au construit, palate şi şi-au cumpărat maşini de lux. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Livia Săplăcan, a declarat pentru romanialibera.ro „au fost patru descinderi în Timişoara, două în Arad, una în Gătaia şi una în Sibiu". Prejudiciul este de peste un milion de euro, O parte din bani ar fi reprezentat taxele pe care romii nu le-ar fi plătit statului German pentru proprietăţile din această ţară. Anchetatorii au ridicat saci întregi cu documente care ar putea să probeze infracţiunile de care sunt suspectaţi romii.

Integral pe România Liberă