Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România riscă să iasă din ţinta de deficit bugetar de 4,4% din produsul intern brut fixată pentru anul 2011 dacă nu obţine de la Comisia Europeană deblocarea rambursărilor în proiectele europene, a avertizat, marţi, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban."În momentul de faţă, orice fel de plată internă efectuată are repercusiuni asupra deficitului bugetar. Nu uitaţi că ne-am fixat pentru acest an o ţintă de 4,4%. În măsura în care nu se deblochează plăţile şi nu vor fi deblocate plăţile de către Comisie şi vor continua aceste plăţi interne, există riscul să se depăşească acest deficit bugetar. Toate speranţele sunt în faptul că în câteva săptămâni, în cursul lunii decembrie se va lua de către CE o decizie pozitivă. Repet, astea sunt speranţele în momentul de faţă", a spus ministrul.

În context, el a menţionat că încă mai sunt autorităţi care mai au fonduri pentru a efectua plăţile interne, dar altele le-au terminat.

De asemenea, Orban a arătat că bugetul de stat va suporta şi plăţile dispuse de instanţele de judecată către anumiţi beneficiari care au contestat retragerea de bani de către autorităţile de management (AM), ca urmare a unor controale la achiziţiile publice.

"În cazul în care vor exista sentinţe ale instanţelor în care să se arate că totuşi evaluarea AM-urilor nu a fost corectă, atunci singura opţiune este ca sumele să fie acoperite din bugetul de stat", a arătat Leonard Orban.Integral pe AgerpresComentarii

aducator de bani europeni Sa-i aduca Nuti spaima constitutii de acasa de la Cocos, ca daca nu mintea, din interes politic tampit, ca unii PSD-isti fraudeaza, nu se sistau platile. Si sa mai plateasca si aia care au fost dovediti ca au fraudat, respectin tovarasii pedelei !

29 noiembrie 2011 17:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.