Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, se pregătește pentru o ofertă publică inițială (Initial Public Offer - IPO) de vânzare de acțiuni, potrivit unor surse familiare discuțiilor, transmite Reuters preluând Wall Street Journal. Facebook analizează o majorare de capital de 10 miliarde de dolari, a anunțat ieri Wall Street Journal. Compania speră că oferta inițială îi va da o valoare de piață de peste 100 miliarde de dolari.

Pentru a avea o comparație, Facebook ar putea fi mai valoroasă decât aproape toate marile bănci americane, cum ar fi Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley, excepție făcând Wells Fargo și JP Morgan, a căror capitalizare este de 127 miliarde dolari, respectiv 110 miliarde dolari.

Directorul Financiar Executiv al Facebook, David Ebersman, a discutat despre un pachet liber la tranzacționare cu bancheri din Silicon Valley, dar fondatorul și președintele executiv Mark Zuckerberg încă nu a ajuns la o decizie asupra termenilor, iar planurile sale s-ar putea schimba, scriu cei de la WSJ.

Rețeaua social, care în prezent spune că numără peste 800 milioane de membri după șapte ani de creșteri explosive, încă nu a selectat bancherii care să conducă ceea ce pare un IPO în viitorul foarte apropiat. Dar are deja un prospect intern și ar fi gata în orice moment pentru a apăsa trăgaciul pentru o ofertă public inițială (IPO), scrie WSJ citând surse familiar cu chestiunea.
Integral pe Capital