Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

"Din septembrie copiii vor avea manualul clasic pe masă. Iar în format digital pe manuale.edu.ro vor avea varianta informatică. Este o obligaţie să introducem aceste manuale digitale. Începem cu clasa I din toamnă.

Trebuie să vorbim despre era digitală şi nu despre tablete, pentru că peste trei ani, când Ministerul Educaţiei ar putea să identifice sursele pentru cumpărarea terminalului s-ar putea să nu fie tabletă. Noi trebuie să definim conţinutul digital. Din septembrie, copiii vor avea manualul în format clasic pe masă, iar pe pagina de internet manuale.edu.ro vor avea manualele în format digital, pe de o parte pdf, iar de pe altă parte aplicaţie multimedia.

Dacă noi trăim într-o eră digitală nu poţi să nu adaptezi şcoala în concordanţă cu acestă era. Pe de altă parte, cercetătirle ne arată că procesul de învăţare este mult mai rapid când se folosesc instrumente digitale." a declarat Ministrul Educatiei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.