Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost invitat la Pro TV, la emisiunea „După 20 de ani”, moderată de Cristian Leonte, care îi are invitaţi permanenţi pe Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar) şi Claudiu Pândaru

Principalele declaraţii ale ministrului Educaţiei, Remus Pricopie:

Despre manualele şcolare

UPDATE 10: 53 Din septembrie copiii vor avea manualul clasic pe masă. Iar în format digital pe manuale.edu.ro vor avea varianta informatică. Este o obligaţie să introducem aceste manuale digitale. Începem cu clasa I din toamnă.

Trebuie să vorbim despre era digitală şi nu despre tablete, pentru că peste trei ani, când Ministerul Educaţiei ar putea să identifice sursele pentru cumpărarea terminalului s-ar putea să nu fie tabletă. Noi trebuie să definim conţinutul digital. Din septembrie, copiii vor avea manualul în format clasic pe masă, iar pe pagina de internet manuale.edu.ro vor avea manualele în format digital, pe de o parte pdf, iar de pe altă parte aplicaţie multimedia.

Dacă noi trăim într-o eră digitală nu poţi să nu adaptezi şcoala în concordanţă cu acestă era. Pe de altă parte, cercetătirle ne arată că procesul de învăţare este mult mai rapid când se folosesc instrumente digitale.

Despre orele de sport

UPDATE 10: 51: Cred că nu e nevoie să-i convingem pe copii să facem sport. Înainte de a anunţa măsura cu patru ore de sport pe săptămână, am fost la o şcoală, aici, în Bucureşti, am vorbit cu doamnele profesoare de educaţie fizică şi sport şi apoi i-am intrebat pe copii, toţi au sărit în sus. Copiii au nevoie de mişcare, în special copiii de la oraş.

Dar această schimbare nu se poate face peste noapte. Am schimbat planurile cadru de la clasa pregătitoare - clasa a IV-a şi acolo avem patru ore de mişcare. Orele de mişcare se vor introduce gradual, pentru că ai nevoie şi de sport şi de cadre didactice.Integral pe GândulComentarii

Kover Gavrila Inte3nţia este lăudabilă.Chiar dacă în multe şcoli de la ţară nu sunt posibilităţi materiale sau tehnice pentru digitalizare, totuşi trebuie începută odată. Creta şi hârtia de scris au devenit anacronice, dar trebuie să fie menţinute în folosinţă pentru că nu se ştie când va avea tânărul nevoie de practică la scris cu mijloacele arhaice.Alfabetul este de fapt tot o formă digitală de exprimare a gândului.

30 aprilie 2013 23:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.