Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prin înfiinţarea mega-structurii Autoritatea de Supraveghere Financiară, USL scapă de actualul preşedinte al CNVM – soţia lui Liviu Negoiţă, propusă în funcţia respectivă de PDL. Actualii preşedinţi ai CSA şi CSSPP vor face parte din consiliul noii instituţii.

Parlamentul se reuneşte miercuri în şedinţă comună pentru a aproba conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. În noua structură se regăsesc nume cunoscute, majoritatea fiind foşti şi actuali membri ai PSD şi PNL. Propunerile USL vor trece fără nicio emoţie, ţinând cont de actuala majoritate parlamentară.

Pentru funcţia de preşedinte, USL îl susţine pe liberalul Dan Radu Ruşanu. Cunoscut ca „emineţa cenuşie a PNL”, Ruşanu este la al patrulea mandat de parlamentar din partea liberalilor. El va fi secondat de economistul Daniel Dăianu, ca şi prim-vicepreşedinte.

De asemenea, din conducerea ASF vor face parte şi trei vicepreşedinţi. Unul dintre aceştia este Daniel Tudor, în prezent preşedinte al CSA, post în care a fost numit de Parlament în vara lui 2012, cu susţinerea USL. Cel de-al doilea vicepreşedinte este Ion Giurescu, în prezent vicepreşedinte al CSSPP. Giurescu a fost deputat ales pe listele PSD în 2004 şi numit în 2006 în comisia de supraveghere a pensiilor private.Integral pe Cotidianul