Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numele noului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală va fi anunţat până la sfârşitul zilei de marţi, deocamdată nefiind luată nicio decizie în acest sens, a arătat, marţi, la finalul şedinţei săptămânale de Guvern, Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

"Facem o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea acelei direcţii antifraudă, în mod sincer doresc să aduc în fruntea acestei direcţii chiar un magistrat. În ceea ce priveşte noua conducere a ANAF, mâine, după şedinţa de Guvern, o să stabilim exact", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Întrebat în legătură cu Gelu Ştefan Diaconu, al cărui nume a fost vehiculat pentru preluarea postului de şef ANAF, Ponta a menţionat că este una dintre persoanele care pot ocupa această funcţie. El a precizat că a discutat cu Daniel Chiţoiu mai multe nume, dar decizia o va lua marţi.

Surse guvernamentale au declarat anterior că Şerban Pop a fost anunţat că va fi retras de la conducerea ANAF într-o discuţie avută, luni, cu premierul Victor Ponta, în timp ce oficiali din Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, susţin că postul ar urma să fie preluat de Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şeful ANAF, Şerban Pop, ar putea fi înlocuit cu Ştefan Diaconu.

În data de 10 iulie 2012, Diaconu a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei, prin decizie semnată de premierul Victor Ponta.

Acesta este CERCETAT PENAL pentru abuz în serviciu şi înşelăciune într-un dosar deschis la Iaşi.

"Şerban Pop a fost convocat, luni, la Guvern de către premierul Victor Ponta pentru o discuţie în care acesta a fost anunţat că va fi eliberat din funcţia de preşedinte al ANAF", afirmă surse din Palatul Victoria.