Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

”Când am primit propunerea am spus da şi am acceptat de când am primit-o. Am avut o discuţie săptămâna trecută cu prilejul CSAT, (Robert Cazanciuc – n.r.) se prefigura ca soluţie. I-am spus de atunci premierului că nu am nimic împotrivă. Oficial, azi i-am spus. Nu cred că este o alegere proastă"

„Chiar dacă deranjez pe cineva, pot spune că România este stabilizată macroeconomic şi veniturile pe primele trei luni sunt la nivelul prognozat. Nu înţeleg de ce e agitaţie pe piaţă. Semnele sunt bune. Sunt comenzi pentru industrie cu 10% mai mult, exportul - avem deocamdată datele din ianuarie - e plus 6% faţă de exporturile din ianuarie 2012 şi avem o creştere foarte puternică în ianuarie şi februarie la exporturile în afara spaţiului comunitar. Oamenii de afaceri se îndreaptă şi către alte zone, ceea ce e de natură să ne diminueze riscurile legate de producţie industrială pentru acest an. Creşterea nu e spectaculoasă, e la limită”

„Am avea o situaţie mai bună dacă am folosi fondurile europene, situaţia e inacceptabilă, cu un nivel de absorbţie de 13%”

"Le-am spus liderilor de sindicat de la Piteşti: atenţie cât presaţi în salarii"

„E un mod de negociere la Dacia, dar nu cred că se poate face o delocalizare peste noapte, pentru că Renault a făcut investiţii uriaşe. Însă spun ceea ce le-am spus liderilor de sindicat de la Piteşti: atenţie cât presaţi în salarii, pentru că aici va fi cheia. Când produci maşini foarte ieftine şi la acest lucru contribuie decisiv costul forţei de muncă, riscul de intrare în zona de nerentabilitate e major. Sunt convins că există destulă maturitate. E o negociere dură, sper să ajungă la soluţia optimă, pentru că, pe de altă parte, trebuie să recunoască şi managerii de la Dacia că uzinele din România au avut o contribuţie majoră la menţinerea pe linia de plutire a grupului”

"Romgazul la Bucureşti, o prostie"

"Am mai auzit ideea asta şi într-o guverare anterioară, când eram împreună cu liberalii, nu are sens să o muţi, să punem rudele noastre în locul alor lor. E un fel de trecere din mână în mână a conducerii societăţii. Este mediu deja creat acolo, dacă cineva vrea să se războiască cu salariile managementului, dă lege în care să spui că nu poate fi salariu mai mare decât al unui ministru

Pentru ce să strămuţi mutarea conducerii unei astfel de companii? Nu cred că o astfel de mişcare face bine. Trebuie lăsată acolo."

„Legat de Biserici, când vom încheia procesul de restituire, poate vom gândi un proces de finanţare autonomă. Mediul rural e singura formă eficientă, garantată de educare a populaţiei. Dacă am şti toţi cele 10 porunci ne-ar fi bine, măcar de la preot le mai auzi. Nu suntem în situaţia în care Biserica Ortodoxă prin avuţia sa să stea pe picioarele ei, pe ceea ce produce. Societatea încă nu şi-a definit valorile, iar Biserica e un partener. Bisericile care s-au întremat economic se implică tot mai mult în case de copii, acţiuni sociale, ceea ce nu înseamnă că la un moment dat nu ar putea să devină supărătoare o rapacitate a preoţilor. Mă bucur că în ultima vreme s-au dat instrucţiuni majore: să nu se mai ia bani la înmormântările celor săraci, să nu se ţină slujbele pentru excentrici oriunde, numai în biserică. Cred că societatea are nevoie de biserică. Parteneriatul politic e toxic, asta decredibilizează Biserica, dar sunt convins că în curând Biserica ortodoxă va da instrucţiuni”

„Îl apreciez pe Morar, dar sunt lucruri pe care le poţi face, lucruri pe care nu le poţi face. Nu am un Guvern care să provină dintr-un partid care să mă fi susţinut. Orice regulă a democraţiei spune că nu poţi rămâne înţepenit în proiectul tău, când nu mai ai nici măcar un partiduleţ în spate. Interesul major al României era în mod expres să numească procurorii, o structură de conducere a Parchetelor, în condiţiile în care din 24 de funcţii de conducere 21 erau cu delegaţie. Şi începuse altceva. Cei care erau desemnaţi cu delegaţie ca şefi făceau delegaţie subordonaţilor lor care şi aşa erau numiţi cu delegaţie de şefii care plecaseră. Era o situaţie imposibilă, de asta am presat mult să facem rapid numirile şi la 1 octombrie i-am trimis lui Pivniceru o scrisoare: ori procedură transparentă, ori propun să aplicăm legea şi îmi asumam eu această oarecum încălcare a recomandărilor Bruxelles-ului. Am trimis scrisoarea şi lui Barroso, şi lui Van Rompuy. Structurile de la Bruxelles ştiau opţiunea mea din 2 octombrie”.

„Pivniceru avea puncte de vedere radicale faţă de o serie de nume, din DNA mai ales. Am propus Hai să încercăm o cale de mijloc, în care să păstrăm experienţa, dar şi să găsim soluţia care să mulţumească exigenţele acestei majorităţi uriaşe”.

„L-am susţinuit pe Morar până în ultima clipă şi după ce am emis decretul de numire al lui la CCR am deschis subiectul. Suntem însă un stat democratic, nu poţi spune aşa vrei tu, când ai în faţă o majoritate de 70%. Interesul meu este să găsim soluţii, pentru că toată lumea e în criză. România are echilibrele fixate, dar o instabilitate politică le aruncă în aer în câteva săptămâni. Ştiu că am supărat pe unii dintre susţinătorii mei, cum şi Ponta şi-a asumat supărarea unei părţi a susţinătorilor lui”.

”Cel mai important lucru pentru procurori ar fi dacă o dată cu pedespirea vinovaţilor s-ar face şi recuperarea daunelor”.

„Şi eu am mai făcut compromisuri, lucrul pe care nu-mi place să-l amintesc, pierduse alianţa D.A. alegerile şi am evitat patru ani de PSD, patru ani de guvernare de stânga”.

”Nu mă pronunţ legat de nicuna dintre cele şase propuneri, nu vreau să fac inutil efortul secţiei de procurori a CSM, dar compromisul la numiri nu înseamnă desconsiderarea CSM”.

”Discutăm de oameni care pot să administreze insituţia, să o apere, să protejeze procurorii de influenţe politice. Mi-ar place să văd recuperarea daunelor. Să-i văd activi în a pune sechestru. Cel mai important lucru pentru procurori ar fi dacă o dată cu pedespirea vinovaţilor s-ar face şi recuperarea daunelor”.

„Avem mulţi infractori care se plimbă pe ecranele televizoarelor”.

„Când nu sunt într-o situaţie veselă cu procurorii. O spun aici. Dacă există un singur procuror sau judecător care să spună că eu l-am sunat pentru un dosar. Singurul dosar pe care l-am urmărit a fost cel cu Omar Hayssam, în ce stadiu este, dar n-a existat procuror sau judecător care să poată să spună o singură dată că l-a sunat preşedintele”.

„Avem mulţi infractori care se plimbă pe ecranele televizoarelor şi pentru a-şi justifica vina spun: este doar politic, mi l-a făcut Traian Băsescu. Cel mai concludent este legat de Adrian Năstase. El ştie foarte bine că are în acel dosar are numai reclamaţiile oamenilor lui. Nu de la mine au pornit reclamaţiile”

„Când nu sunt într-o situaţie veselă cu procurorii. O spun aici. Dacă există un singur procuror sau judecător care să spună că eu l-am sunat pentru un dosar. Singurul dosar pe care l-am urmărit a fost cel cu Omar Hayssam, în ce stadiu este, dar n-a existat procuror sau judecător care să poată să spună o singură dată că l-a sunat preşedintele”

„Avem mulţi infractori care se plimbă pe ecranele televizoarelor şi pentru a-şi justifica vina spun: este doar politic, mi l-a făcut Traian Băsescu. Cel mai concludent este legat de Adrian Năstase. El ştie foarte bine că are în acel dosar are numai reclamaţiile oamenilor lui. Nu de la mine au pornit reclamaţiile”

„Premierul a fost un partener corect în acest proces, ce a spus public e problema lui. Cum să numeşti pe cineva în care nu ai încredere? A avut încredere să facă numirea, iar performanţele lui Kovesi ca amdinistrator de sistem nu au fost rele de loc. Nu văd de ce nu ar fi avut încredere în această soluţie”.

„Nu am ajuns la acord pe capitolul Daniel Morar. Însă nu sacrificăm interesele ţării pentru nimeni şi, cum eu nu sunt de neînlocuit, premierul nu e, nici Morar nu e de neînlocuit. Cum ar fi arătat o ţară în care preşedintele şi guvernul nu se înţeleg pe procurori? Am fi arătat groaznic. Nu pot să nu spun că nu aş fi vrut ca un ministru al justiţiei aflat sub influenţa unor grupuri, cum a fost Pivniceru - liberal şi Voiculescu - nu aş fi vrut să intru în acea luptă de uzură. Am preferat însă ca deciziile să le ia premierul, care ştie în ce situaţie eram, de decredibilizare totală, dacă nu reuşeam cu procurorii”.

„În protocolul de colaborare instituţională numirea procurorilor era elaborată pentru că am anticipat-o. Ştiind influenţa asupra preşedintele Camerei Senatului pe care o are Dan Voiculescu, era un risc major.

Ce mai avea să facă? Dacă un prim-ministru şi un preşedinte stabilesc o soluţie, cât mai contează Dan Voiculescu? Asta e. Ce să mai spui. Ţipi la televizor şi-l faci pe Băsecu în toate felurile, îl faci pe Ponta în toate felurile, dar rămâi cu zisul.”

„Cred că Crin Antonescu trebuie să înţeleagă responsabilitatea unei funcţii atât de înalte, când pui interesul de partid mult sub interseul de credibilitate a ţării, nici să nu te uiţi la partid. Probabil el (Victor Ponta – n.r.) nu e atât de dur cum mă exprim eu. Când ai de ales între interesul naţional şi plăcerea unuia din partid nici nu te uiţi la plăcerea lor. Trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea partidul, să facă ce e în folosul poporului, să redevenim credibili după aventura de anul trecut. Cred că înţelege gravitatea aventurii din vară.

Crin Antonescu este un om care nu are responsabilitate pentru cum arată România în exterior, de unde vin banii, pentru că România are imprumuturi pe care trebuie să plătească înapoi. Crin Antonescu nu are valorile astea, nu le înţelege, nu îl interesează. Un prim ministru se loveşte de ele in fiecare dimineaţă.

Când nu ai responsabilitatea asta e uşor să o faci pe Crin Antonescu, dar el face o mare greşeală. El aspiră, dar nu e lider politic român mai decredibilizat decât Crin Antonescu în exterior. Ar fi o catastrofă pentru România să fie preşedinte mâine”.

„Am ajuns lobby-ist pentru Guvern”. „Vorbesc forarte frumos despre Guvern şi când am ocazia: cu Merkel, cu Hollande, avem un Guvern care lucrează, deşi e cam încet cu corectarea MCV-ului, dar o să o facă, precum şi cu absorbţia fondurilor europene.”

„Cred relativ în sondajele de opinie”( a spus preşedintele, despre un sondaj care îi are în frunte pe Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Victor Ponta, Crin Antonescu- n.red.). „Niciunul dintre ei nu va fi preşedinte. Dintre politicieni, niciunul nu va fi preşedinte”.

„Mişcarea populară e o ofertă pentru cei neangajaţi politic şi sunt convins că prin procedurile ce vor fi aplicate în a stabili liderii filialelor vom descoperi mulţi oameni politici de bună calitate. Sunt criterii exigente ca să devii membru, se caută oameni valoroşi neacceptaţi de partide sau cărora partidele li s-au părut maşinării complicate. Vrem să scoatem la lumină oameni politici noi, de altă calitate. După ce termin mandatul, mă voi implica şi eu. I-aş vedea ca fiind competitori puternici în 2016, dar nu exclud să propună să susţină şi un candidat la prezidenţiale”

„Rămânerea lui Udrea la în PDL e normală. A luat bătaie, să stea acolo. O avea Blaga încredere în ea, dacă te iei după numărul de voturi pe care le poate aduce Udrea, o avea nevoie de ea. Ce m-a întristat e că singurul parlamentar care a luat peste 50%, Eugen Tomac, nu a încăput în Biroul permanent naţional”.

„Aici greşeşte guvernul, nu în primul rând guvernul, în primul rând majoritatea parlamentară. Ca şi la Constituţie.

Primul lucru făcut şi la Constituţie şi la regionalizare e să stabilească ce vor. Fiecare primar se vede guvernator, au declanşat o dezbatere fără să ştie pe ce au declanaşat-o. Ar trebui să stabilescă într-un consens propunerea care să o prezinte fiecare în colegiul lui. Nu se poate face peste noapte. Îi văd cum se înscriu la funcţii. Sunt absolut caraghioşi.

Gândiţi-vă că ideea este flexibilizarea statului, să nu mai avem atâta funcţionărime.

Ideea să aduci la nivel regional toate direcţiile şi să laşi decizia la comună, la municipiu, la oraş. Pe urmă trebuie să te uiţi la ce comune supravieţuisc. Avem comune cu 800-1000 de oameni. N-ar trebui să existe comună cu mai puţin de 10.000 de oameni. Trebuie să faci toate comunele viabile, să se poată autofinanţa.

Toată lumea vorbeşte de marile regiuni. Ce faci cu comunele? Ţinem şcoală, primărie în fiecare comună. Şi ăla e un cost.

Al doilea aspect este infrastructura. Toate arhivele trebuiesc duse într-un singur loc şi când la o comună are nevoie de o copie, a intrat la o primărie şi a scos-o. Că altfel îl plimbi pe om. La numerele auto, s-a gândit cineva? Trebuie să duci baza de date într-un singur loc.

E o operaţiune costisitoare şi e un ciclu de patru ani în care trebuie să ştii ce vrei şi după ce ştii ce vrei îţi trebuie patru ani ca să pui în aplicare.

Bucureştiul trebuie să rămână Bucureştiul metropolitan. Capitala e capitală peste tot, dar Bucureştiul nu mai poate respira. De asta ne-am înghesuit cu clădirile şi în parcuri.”

Integral pe România LiberăComentarii

angel o foarte frumoasa poveste de adormit COPII, dar nu este deloc frumoasa pentru cei care te cunosc. Nu sint FAN CEASCA, dar punind in balanta ce a facut el si ce a ti facut VOI CEI DE DUPA 90 din aceasta tara, exista o singura solutie, aia de care amintesti in aceasta poveste: JUDECATI, condamnati, EXECUTATI SI CONFISCAREA AVERILOR(FURACIUNILOR,

12 aprilie 2013 21:04

roman Sunt cativa comentatori cretini care nu stiu nimic altceva decat sa-l injure pe Basescu. Cainii latra, caravana trece! Ca vreti sau nu, el si cu Ponta sunt singurii care incearca sa faca ceace UE ne cere. Crin nu stie decat sa-l atace pe Basescu. Daca nu ploua, Basescu e de vina, daca ploua, tot el este de vina - cum o dai, el este cel care impiedica sa curga laptele si mierea pe care Crin vrea sa o dea poporului. Asta cand nu doarme, viseaza cu ochii deschisi. Nu a facut nimic pentru Romania - in afara gafelor stiute de toti.

12 aprilie 2013 18:17

val Vai cu cita dragoste este apreciata Javra Ordinara. Doar un pensionar "necajit" ii cinta in struna (sau ii sufla in cur). Un om normal si cu un minim bun simt ar pleca din functie, decit sa fie catalogat in fel si chip de cetateni. Dupa ce asustinut ca nu-l va numii PM pe Ponta acuma isi varsa dejedctiile pe Antonescu. Nu stim ce va face Antonescu, putem banui, dar sigur Basinescu a facut mult rau oamenilor si tarii. El sigur este o pata rusinoasa pe istoria tarii, fiind mai prost decit Ceausescu.

12 aprilie 2013 16:18

I-auzi braul! Nici cacat n-a mancat, nici gura nu-i miroase! Asa ca mananca in continuare! Mi-ar trebui un spatiu imens ca sa-i raspund acestui nemernic punct cu punct. Zice, de ex,, ca n-a urmarit decat procesul lui Haisam. Dar cu ale sale ce-a facut de le-a ingropat? Zice ca n-a telefonat niciunui procuror. Dar pe Codruta si dragutele de servicii cine le-a tras de sfori? Era nevoie de mai mult?! Zice ca n-are un guvern al unui partid de-al sau! Aha! Trebuie sa le aiba el, Marele Stapan, pe toate? Iata ce gandire gaunoasa poate sa aiba! Antonescu ar fi cea mai mare catastofa a Romaniei daca ajunge presedinte. Nu zau? Este el marele diagnostician futurologist? El, cel care spunea ba ca in Romania nu va fi criza, ba ca (se pare ca) am iesit din criza, ca in Romania nu se vor reduce pensiile si salariile s.c.l., s.c.l.? Pai, oricine va veni presedinte dupa Basescu, chiar si Vali Vijelie, va fi parfum de flori !!! Sa taca dracului din gura acest nenorocit, sa-si bea trascaul la Cotroceni si sa nu ne mai agreseze ochii si urechile cu prezenta sa!

12 aprilie 2013 12:19

Traian Băsescu 2 Crin Antonescu e o catastrofă, însă nu așa de mare ca mine, iar eu trebuie să vă aburesc cu poveștile astea pentru că vreau să-mi termin mandatul prezidențial de un deceniu la termen, pentru ca apoi să intru în posesia vilei Dante, că nu degeaba sluga mea credincioasă Emil Boc a cheltuit de la bugetul statului peste 3 milioane de euro ca s-o renoveze. Fraierilor! Bă, da proști mai sunteți! Hăhăhăhăhăăhăhăhăhă! Acum am lansat Mișcarea Pulară unde l-am pus lider pe bivolul ăla care nu e altceva decât o altă slugă de-a mea nemernică, iar la anul Mișcarea Pulară o va susține pe ploada mea cea mare Ioana Băsescu ce va candida pentru funcția de președinte al României. Hăhăhăhăhăhăăhăhăhăhă! Iar EBA va candida pentru încă un mandat de euromarmeladar. Hăhăhăhăhăăhăhăhă! Am planuri mari cu ploadele mele, iar eu vreau să ajung premier al viitorului guvern, pentru că nu vreau să ajung la Jilava președinte de celulă ca Adrian Năstase, unde să-i număr toate ouăle respectivului. Hăhăhăhăhăăhăhăhăhă! Bă, da proști mai sunteți! Hăhăhăhăhăăhăhăhăhăăhăhăhă!!!

12 aprilie 2013 11:01

Traian Băsescu 1 În nemernicia mea, ca un câine turbat și ticălos ce sunt, am mușcat mâna țării care m-a hrănit și care m-a crescut, am mințit poporul și am batjocurit națiunea, ascunzându-mi gândurile ticăloase, dar nu am remușcări. Hăhăhăhăhăăhăăhăhăhă! România e stabilizată macroeconomic, avem creștere și avem de toate, mai avem și datoria de 60 miliarde euro făcută de mine între 2008-2012 când am guvernat peste premier și peste parlament până a fost dărâmat guvernoiul MRU. Slugile mele credincioase și nemernice Emil Boc și MRU n-au fost decât niște marionete ticăloase dar credincioase mie și nemerniciei mele. Eu am reușit performanța să înglodez România în datorii externe de 60 miliarde euro, dar în numai 3 ani și jumătate, nu ca toate guvernările precedente timp de 18 ani de zile. Hăhăhăhăhăăăhăăhăhă! Avem prea mulți infractori care se plimbă pe sticla televizorului. Cel mai mare pușcăriabil sunt eu, dar am imunitate iar toate dosarele mele penale au dispărut la ordinul meu. Dar ce credeați voi, proștilor! Hăhăhăhăhăăhăhăhă!

12 aprilie 2013 11:00

pensionar Orice s-ar spune, trebuie sa recunoastem ca, daca nu am fi avut un presedinte ca Basescu, care si-a riscat situatia, atunci cand nebuni ca aceia care au actionat clar impotriva intereselor tarii si doar pentru satisfacerea nevoilor lor de putere absoluta, se darama si ultima bruma de democratie. Incapatanat, cunoscator al legilor si, mai ales, al regulilor democratiei, a facut exact ce trebuia facut. PDL-ul, cu pietrele sale de moara, inca nu intelege nimic! Iar despre USL... O adunatura de conjunctura, incropita pentru ca asa a vrut varanul, pentru ca un cacarau isi doreste sa ajunga stapanul nostru absolut... Da! Nimic nu poate fi mai periculos decat Antonescu presedinte... Poate Becali... Poate Ghise... Poate Marean... Ce-or cauta astia in fruntea tarii, fratilor?

12 aprilie 2013 10:17

CACATOR CAVE MALUS Ai fost precum numele cel cum prea bine zicea Nea Nae ca este cu AER de PARFUM ,adică doar un mnare FÂS- mult zgomot pentru nimic. Ai aruncat pe cei de jos povara crizei, în timp ce pentru ai tăi măreai bugetele ( la Turism la Udrea , la Adm. prezidenţială). Deci nu mai vorbi de infractori şi puşcăriabili pentru că după cum se spune CINE ZICE ĂLĂ E.

12 aprilie 2013 9:35

... catastrofa esti TU!! lua-te-ar moartea sa te ia!

12 aprilie 2013 8:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.