Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetătorii care au anunţat, în urmă cu câteva zile, că au creat „virusul suprem” ce ar putea extermina rasa umană şochează din nou. Vor să spună tuturor cum au obţinut noua tulpină, extrem de agresivă, de gripă.

Acest virus este o versiune modificată a celui care a provocat gripa aviară, însă noul H5N1 este de mii de ori mai puternic şi mai contagios. „Nu mă pot gândi la un alt patogen care să mă sperie la fel de mult ca acesta. În comparaţie cu noua versiune H5N1, antraxul nu este înfricoşător, ba chiar se poate spune că este foarte slab”, a precizat purtătorul de cuvânt al comitetului pentru probleme de biosecuritate din SUA. După cum era de aşteptat, gestul oamenilor de ştiinţă a creat isterie în rândul colegilor de breaslă. Unii dintre aceştia susţin că este o adevărată nebunie publicarea studiului. Ba, mai mult, scepticii susţin că s-ar putea declanşa chiar şi un război biologic dacă virsul ar ajunge în mâinile nepotrivite. Pe de altă parte însă, creatorii „monstrului” susţin că publicarea studiului ar putea fi benefică în sectorul sănătăţii şi chiar ar putea ajuta autorităţile în lupta împotriva bioterorismului.

A fost descoperită în urmă cu 100 de ani
Gripa aviară este o boală infecţioasă cauzată de mutaţia virusului gripal de tip A, subtipurile H5 şi H7. Boala a fost descoperită în urmă cu 100 de ani în Italia şi s-a răspândit în întreaga lume.

Integral pe RingComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.