Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un grup de cercetători vrea să publice o lucrare despre cum a creat un virus care ar putea omorî milioane de oameni dintrodată. Virusul mortal este o modificare genetică a versiunii H5N1, cunoscut şi ca gripa aviară, dar este de mii de ori mai puternic şi mai infecţios.

Studiul a stârnit o adevărată controversă în rândul oamenilor de ştiinţă, unii dintre ei spunând că aceste lucruri nu ar trebui niciodată dezvăluite. Virusul curent H5N1 a omorît doar 500 de oameni şi nu este destul de cotagios pentru a provoca o pandemie globală, însă acesta, nou, ar putea ajunge pe mâini greşite şi s-ar declanşa un adevărat război biologic.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

ariciul ii vor face si proba.cat de curand.altminteri la ce atata munca si osteneala?Si apoi ,cercetatorii sunt curiosi si trebuie sa vada efectele intr-un mediu controlat unde din greeesala va scapa un exemplar doi .

26 ianuarie 2019 10:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.