Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Edilii celor şase sectoare au fost prezenţi, duminică, la aceeaşi masă pentru a anunţa înfiinţarea Asociaţiei Primarilor de Sector din Bucureşti, care va urmări o comunicare mai bună atât între ei, cât şi cu primarul general Sorin Oprescu.

Cei şase primari de sector din Bucureşti s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu ar exista o bună comunicare cu edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a spus că „ţarul Bucureştiului” Sorin Oprescu s-a întâlnit cu el în ultimii cinci ani doar de trei ori.

„Pohta ce am pohtit-o eu, azi s-a îndeplinit. Nu dorim decât să existe comunicare între noi, iar apoi către ţarul Bucureştilor. Îl fac ţar pentru că el ne-a făcut voievozi. Dar noi suntem în junglă zi de zi, în timp ce el este în Olimp. Trebuie să înţeleagă toată lumea foarte clar că nu am o problemă personală cu domnul Oprescu ... dar în ultimii cinci ani l-am întâlnit de trei ori. Îmi doresc ca proiectele Sectorului 4, dar şi ale celorlalte primării să se dezvolte eficient şi durabil. Dacă el ne ia din atribuţii, eu îmi dau demisia, pentru că nu pot promite ceva în campanie faţă de oameni şi să ajung să nu mă pot ţine de cuvânt. Sper ca această asociaţie să fie deschizătorul unui trai mai bun al bucureştenilor”, a declarat Cristian Popescu Piedone, potrivit Mediafax.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a spus că, în opinia sa, miza acestei asociaţii trebuie să fie cea a lucrului de echipă, pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene, arătând că, la acest moment, banii europeni sunt şi trebuie să fie în continuare o bună sursă de finanţare a oraşului.

Iniţatorul proiectului este edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, întrucât ar fi „mare nevoie de normalitate” şi că, potrivit legii administraţiei, o dată pe lună primarul general ar trebui să convoace primarii de sector pentru discuţii, dar în anul său de mandat nu a fost chemat niciodată de Sorin Oprescu la discuţii.

Negoiţă a precizat că nu înţelege de ce ar trebui construite autostrăzi suspendate, când bulevarde mari din Bucureşti nu sunt încă reabilitate.

„Cineva ar trebui să ne spună care este de fapt strategia. Ce facem cu iluminatul public sau de ce ne trebuie autostrăzi suspendate când noi nu avem bani să ne ocupăm de bulevardele începute pentru renovare, precum Rebreanu. Suntem aici şi vreau să fim uniţi nu împotriva cuiva, fără legătură cu culoarea politică, ci tocmai pentru cetăţeni şi pentru interesele lor”, a declarat primarul Sectorului 3.

Conducerea grupului va fi asigurată prin rotaţie, cu mandate de şase luni, edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, fiind primul preşedinte.

Integral pe România Liberă